Antena 3 CNN Actualitate Mai multe aeronave Eurofighter Typhoon și CF-18 Hornet au ajuns în România

Mai multe aeronave Eurofighter Typhoon și CF-18 Hornet au ajuns în România

Mai multe aeronave Eurofighter Typhoon și CF-18 Hornet au aterizat vineri, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, și la Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Mai multe aeronave Eurofighter Typhoon și CF-18 Hornet au ajuns în România
Sursa foto: Forţele Aeriene Române/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2022   •   23:39

Potrivit reprezentanților Forțelor Aeriene Române, detașamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru șase luni.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Italiene, după cele executate în anul 2019 și în anul 2021.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Misiuni de Vigilenţă Aeriană Întărită

Detașamentul spaniol (piloți și personal tehnic) și aeronavele CF-18 Hornet vor executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Vigilență Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, pentru patru luni, au precizat reprezentanții Forțelor Aeriene Române.

Misiunile de vigilență Aeriană întărită desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele spaniole.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close