Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie: "Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut fii în dureri"

ÎPS Teodosie: "Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut fii în dureri"

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă mai puțin obișnuită, joi, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în biserică: „Ea a început păcatul”, a spus ierarhul.

ÎPS Teodosie: "Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut fii în dureri"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   22:38

„Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune pentru că are condiția slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că - ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur - dacă nu ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești care le-a zis înainte de păcat", a spus ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea, joi seara.

El spune că strămoșii nu își cunoșteau intimitățile înainte de păcat.

Înaltul ierarh a continuat spunând că din cauza păcatului primordial femeia „naște fii în dureri”.

"Femeii i s-a spus: 'În dureri vei naște fii'. Dacă nu păcătuia, n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și iată, ca să arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat, a mai spus ÎPS Teodosie.

În final el vede condiția femeii, totuși, alături de sfinți, vorbind de Maica Domnului.

„Maica Domnului este mai sfântă decât îngerii și decât sfinții. Este deasupra îngerilor și a sfinților. Nu este egală cu Dumnezeu, dar este aproape de Dumnezeu.

Este cel mai aproape de Dumnezeu din neamul omenesc, astfel încât Dumnezeu, cu înțelepciunea Sa, a făcut echilibru ca nimeni să nu se simtă discriminat și fiecare să își poarte crucea vieții sale așa cum l-a lăsat Dumnezeu”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close