Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: "În curând, vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie"

Alexandru Rafila: "În curând, vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni că sunt discuții privitoare la faptul că vaccinarea împotriva Covid se va face în viitor doar la medicii de familie.

Alexandru Rafila: "În curând, vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie"
Sursa foto: Hepta.ro
de Silvia Preda    |    14 Feb 2022   •   16:29

"Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina", a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă sunt discuții că în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a spus: "Da, există astfel de discuții".

"Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează.

În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin", a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, anunțul momentului: ”Ne pregătim pentru ridicarea restricțiilor”

Întrebat când se va ajunge la această situație, ministrul Alexandru Rafila a răspuns: "În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa".

România va scăpa în curând de restricții! Nu mai avem nevoie de certificat verde, ce activități se vor redeschide 

Autoritățile pregătesc un set de măsuri de relaxare care vor întra în vigoare gradual, în funcție de rata de incidență.

În momentul în care specialiștii INSP vor considera că nu mai exista transmitere comunitară a virusului se va renunța la starea de alertă, spune Ministrul Sănătății.

Bilanț COVID-19 din 14 februarie 2022, în România. Scădere a numărului de cazuri noi

Bilanţ COVID-19 din 14 februarie 2022, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 12.069 noi cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 102 mai mult decât în ziua anterioară. 1.530 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până luni, 14 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.574.384 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 90.532 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

2.135.049 de pacienți au fost declarați vindecați.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close