Antena 3 CNN Economic Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

Romgaz a anunţat că a finalizat cu succes tranzacţia cu compania ExxonMbil pentru gazele din Marea Neagră.

Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră
Sursa foto: Getty Images | David McNew / Staff
de Alin Tarnovschi    |    01 Aug 2022   •   15:05

Romgaz a anunţat finalizarea tranzacției de achiziție și transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

"Tranzacția finalizată astăzi, 1 august 2022, a fost condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A și vânzători. Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract", se arată într-un comunicat al Romgaz.

"Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă și strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru. Mulțumesc echipei Romgaz pentru eforturile susținute în vederea îndeplinirii acestui obiectiv strategic al companiei noastre, precum și tuturor părților implicate în această tranzacție", a declarat Aristotel Jude, Directorul General al Romgaz.

"Tranzacția reprezintă o investiție importantă realizată de Romgaz, în linie cu strategie de dezvoltare a companiei. În perioada imediat următoare vom continua realizarea formalităților necesare în vederea asigurării nevoii de finanțare a cotei de participare a Romgaz la dezvoltarea proiectului Neptun Deep", a explicat şi Răzvan Popescu, directorul economic al Romgaz.

×
Subiecte în articol: Romgaz exxonmobil Marea Neagrã
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close