Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Prețurile polițelor RCA vor fi plafonate de ASF. La ce valoare ajung acestea

Prețurile polițelor RCA vor fi plafonate de ASF. La ce valoare ajung acestea

Autoritatea de Supraveghere Financiară a pregătit proiectul pentru plafonarea tarifelor la polițele RCA.

Prețurile polițelor RCA vor fi plafonate de ASF. La ce valoare ajung acestea
Sursa foto: asigurare-rca.ro
de Ioana Mircea    |    17 Mar 2023   •   21:53

Proiectul propus de ASF pentru plafonarea polițelor RCA va intra săptămâna viitoare în ședința Guvernului pentru aprobare. De asemenea, luni este așteptată la Parlament conducerea ASF pentru a prezenta situația companiei de asigurări Euroins România după ce a decis să îi retragă autorizația de funcționare.

Potrivit datelor obținute în exclusivitate de Income, prețurile la polițele RCA  se vor plafona la nivelul mediu al pieței din luna martie a anului 2022 care au fost mai mici decât tarifele de referință stabilite în august cu circa 15-20%, potrivit incomemagaxine.ro.

Citește și: Noile prețuri la polițele RCA îi sperie pe șoferi. ASF: "Atragem atenția companiilor de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate

"Autoritatea subliniază că aceste tarife de referință sunt calculate independent pe baza daunalității înregistrate în ultimii 5 ani, iar ASF are atribuții legale doar în a le face publice.

Este drept că se constată o majorare de tarife față de perioada anterioară, dar este greșit să ne raportăm doar la scumpirea exclusiv pe cel mai riscant segment al pieței, adică segmentul tinerilor sub 30 de ani care conduc autoturisme puternice", a precizat la începutul lunii martie, Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: polite RCA
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close