Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prima ieşire în public a consilierului guvernamental Ion. Robotul a fost întâmpinat de elevi

Prima ieşire în public a consilierului guvernamental Ion. Robotul a fost întâmpinat de elevi

Robotul a fost astăzi prezentat elevilor Colegiului Naţional Aurel Vlaicu din București, unde a fost testată capacitatea lui de a interacționa şi discuta cu școlarii.

Prima ieşire în public a consilierului guvernamental Ion. Robotul a fost întâmpinat de elevi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    13 Mar 2023   •   19:12

La o săptămână de la prezentarea sa în Guvern, consilierul guvernamental Ion a avut astăzi prima ieșire publică. Robotul a fost prezentat elevilor de la Colegiul Național Aurel Vlaicu din București, unde a fost testată capacitatea lui de a interacționa şi a discuta cu școlarii.

"Ion acționează ca un consilier. Rolul lui nu este să răspundă la întrebări ci să afle mai multe opinii de-ale tale. Ion detectează cuvinte, ele rămân aici, nu sunt transmise nicăieri", a declarat Vali Malinoiu, membru al echipei de coordonare.

Citește și: Robotul lui Nicolae Ciucă, Ion, implicat într-un scandal de protecţie a datelor. Reacţia ministrului Digitalizării

Sistemul funcționează pe aceleași principii ca opțiunile de tip SIRI sau Alexa. Utilizatorul folosește replica "Salut, Ion!" pentru a activa soft-ul, iar propozițiile enunțate trebuie să înceapă cu sintagma "eu cred".

Deși sunt la început de drum, creatorii lui Ion consideră că robotul va fi un adevărat succes.

×
Subiecte în articol: robotul ion
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close