Antena 3 CNN Externe Regele Charles al III-lea interzice foie gras-ul în toate reşedinţele regale britanice

Regele Charles al III-lea interzice foie gras-ul în toate reşedinţele regale britanice

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras-ul să fie servit în toate reşedintele regale, potrivit unei scrisori prezentate de organizaţia pentru drepturile animalelor Peta.

Regele Charles al III-lea interzice foie gras-ul în toate reşedinţele regale britanice
Sursa foto: Gettyimages | Ben A. Pruchnie / Stringer
de Ioana Mircea    |    19 Noi 2022   •   15:48

Încă de pe vremea cănd era prinţ de Wales, regele Charles al III-lea a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale.

Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale.

În semn de recunoştinţă, Peta i-a trimis regelui o mostră de "faux gras" vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan.

"În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras - un produs dezgustător pentru care sunt raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate", a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta, potrivit BBC.

×
Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close