Antena 3 CNN Externe Vestul Canadei este în flăcări. A fost declarată stare de urgență

Vestul Canadei este în flăcări. A fost declarată stare de urgență

Provincia Columbia Britanică din vestul Canadei a decretat marţi starea de urgenţă din cauza răspândirii incendiilor care sunt aşteptate să crească în amploare în următoarele zile, favorizate de temperaturile ridicate şi de vânt.

Vestul Canadei este în flăcări. A fost declarată stare de urgență
Sursa foto: Facebook/ National Post
de Alexandra Ionescu    |    21 Iul 2021   •   13:55

Peste 5.700 de persoane, un număr de două ori mai mare decât zilele trecute au fost vizate marţi de un ordin de evacuare în provincia British Columbia, care se confruntă cu peste 300 de focare active de incendii de vegetaţie.

"Am ajuns la un punct critic. Pe baza sfaturilor celor responsabili cu gestionarea situațiilor de urgență și a incendiilor forestiere, dar și a celor care urmăresc cu atenţie condițiile meteorologice, declar stare de urgență în regiunea afectată", a delcarat Mike Farnworth, ministrul siguranţei publice din regiune.

O decizie care face posibilă să se aibă în vedere o eventuală evacuare masivă a locuitorilor regiunii şi care oferă guvernului mijloacele de a asigura cazarea pentru persoanele evacuate, a mai precizat ministrul.

Aproape 6.000 de persoane erau vizate marţi de un ordin de evacuare în provincie, mai mult decât dublu faţă de ziua precedentă, şi mai mult de 32.000 de persoane aflate sub alerta de evacuare.

“Vă rugăm să pregătiţi un plan de evacuare pentru familia voastră”, a îndemnat Cliff Chapman, şeful operaţiunilor împotriva incendiilor pompieri din Columbia Britanică, care a precizat că 3.000 de kilometri pătraţi de teren au fost distruse deja de flăcări.

Potrivit acestuia, este deja de trei ori mai mult decât media ultimilor zece ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cele mai puternice incendii au izbucnit luna aceasta, după recordurile de temperatură înregistrate la finalul lui iulie, când în Columbia Britanică au fost aproape 50 de grade Celsius.

De altfel, sunt orașe de dimensiuni reduse care au fost distruse aproape în totalitate de aceste incendii.

Dincolo de frontieră, în jur de 80 de incendii de dimensiuni mari afectează și Statele Unite. Bootleg Fire din Oregon este considerat cel mai impresionant, fiind deja mai mare decât Los Angeles.

Dimensiunile acestuia continuă să crească, în contextul în care în regiune se înregistrează vânt puternic și secetă. Peste două mii de pompieri intervin pentru stingerea acestui incendiu.

 

×
Subiecte în articol: Canada incendii stare urgenta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close