Antena 3 CNN Externe Viktor Orban anunță referendum privind legea anti-LGBT

Viktor Orban anunță referendum privind legea anti-LGBT

Guvernul Ungariei va organiza un referendum cu privire la legea care interzice promovarea LGBTQ+ în școli, susține prim-ministrul ungar Viktor Orban. Concret, actul normativ poartă numele de Legea pentru protecția copilului și, potrivit autorităților, vizează să apere minorii și să combată pedofilia.

Viktor Orban anunță referendum privind legea anti-LGBT
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Iul 2021   •   13:26

Ungurii vor răspunde la cinci întrebări, legate de expunerea copiilor la informații despre orientări sexuale diferite sau operații de schimbare de sex.

La 15 iunie 2021, Parlamentul Ungariei a votat aproape în unanimitate, cu 157 de voturi la 1, în favoarea unor norme care, sub pretextul combaterii pedofiliei, restrâng libertatea de exprimare şi drepturile copiilor prin interzicerea prezenţei conţinutului LGBTIQ în materialele educaţionale sau în emisiunile TV pentru persoanele cu vârsta sub 18 de ani. 

Totodată, actul normativ vorbește despre stabilirea unor grupuri cărora să li se permită să organizeze sesiuni de educație sexuală în unitățile de învățământ.

Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres  despre necesitatea de a susţine valorile europene.

Din cauza acestei legi, premierul Țărilor de Jos, Mark Rutte, a susținut că ”Ungaria nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană”.

Ulterior, Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei pentru legea sa discriminatorie. 

Premierul maghiar Viktor Orban a transmis că nu va ceda presiunilor UE pentru a abroga legea.

 „Parlamentul și Comisia Europeană vrea să lase activiștii și organizațiile LGBT în grădinițe și școli. Ungaria nu vrea asta”, a transmis Viktor Orban.

„Birocrații de la Bruxelles nu au nicio treabă în asta, orice ar face, nu vom lăsa activiști LGBT printre copiii noștri”, a conchis Orban, care a numit problema drept una de suveranitate națională.
 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban LGBT referendum
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close