Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre legile Justiției: "Aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România"

Nicolae Ciucă, despre legile Justiției: "Aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România"

"Sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile și la principiile europene și se consolidează independența justiției", transmite premierul, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat pachetul de legi ale Justiției.

Nicolae Ciucă, despre legile Justiției: "Aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    15 Noi 2022   •   19:41

"Pachetul de legi ale Justiției a fost promulgat astăzi de președintele Klaus Iohannis, încheind un traseu de analize și dezbateri în care au fost implicați toți actorii din domeniu, atât de pe plan intern, cât și extern. În forma finală se regăsesc recomandările preexistente ale Comisiei de la Veneția, MCV, instanțelor judiciare și organizațiilor profesionale", scrie Nicolae Ciucă pe Facebook.

Acesta îi mulțumește ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, "pentru toată munca pe care el și echipa sa au depus-o în redactarea acestor legi, atât de importante pentru parcursul european al țării noastre".

"Un rezultat al dezbaterilor intense este faptul că noile legi aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România, forma lor finală fiind unanim acceptată de toate părțile consultate. Prin aceste noi legi, sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile și la principiile europene și se consolidează independența justiției", scrie premierul.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legile Justiției 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretele de promulgare a Legilor Justiției, informează Administrația Prezidențială.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close