Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan își anunță demisia din Parlamentul European, pentru a fi ministru: ”Veți fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern!”

Rareș Bogdan își anunță demisia din Parlamentul European, pentru a fi ministru: ”Veți fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern!”

Rareș Bogdan a criticat dur discursul lui Marcel Ciolacu pe care acesta l-a avut la adresa liberalilor chiar în momentul în care noul guvern a primit votul de învestitură în Parlament.

Rareș Bogdan își anunță demisia din Parlamentul European, pentru a fi ministru: ”Veți fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Noi 2021   •   07:57

„Le spun colegilor mei care se uită și se tem. În primul rând îi dojenesc, le spun că astăzi ar fi trebuit să reacționeze. A fost prima dată când mi-a părut rău că nu am fost membru al Parlamentului României. Suntem nevoiți să colaborăm cu PSD, nu că ne iubim sau că îmi este simpatic domnul Ciolacu. Nu îmi este deloc simpatic, dar sunt suficient de matur cât să mergem mai departe.

Eu cred că domnul Ciolacu a greșit discursul, era scris pentru căderea Guvernului Cîțu. Îi rog pe colegii mei data viitoare când se întâmplă acest lucru să reacționeze. Domnul Ciolacu a încurcat discursurile de bucurie că are România un Guvern. 

Suntem PNL, nu putem fi umiliți de nimeni. Nu vom tolera ca PNL să fie pus la colț, nu vom tolera ca PNL să nu fie respectat. Partidul are premierul, are un premier bun și am încredere în el”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24, criticând dur discursul lui Marcel Ciolacu la adresa PNL, în timpul votului de învestitură al noului guvern.

De asemenea, Rareș Bogdan a anunțat că va renunța la mandatul de europarlamentar și va intra în Guvernul României. Acest lucru se va întâmpla în a doua rotație, când premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotație la nivel de premier și la nivel de miniștri, secretar general, doi miniștri, şi i-am spus domnului Ciolacu, după aceste negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca acum pentru că am niște proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai veți fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL, pe un post pe care nu îl pot dezvălui încă”, a anunțat Rareș Bogdan.

„Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute, pentru că de-a lungul timpului am văzut mulți lideri social-democrați, poate la rândul lor de bună credință, dar care au eșuat în aroganțe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul şi aroganța într-o coaliție. Noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a continuat Bogdan.

Acesta a explicat că, în anul 2023, va renunța la mandatul de europarlamentar și va veni în Guvernului României: ”Să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce a promis şi va respecta programul de guvernare al României”.

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close