Închide meniul

Sevilla – AS Roma, finala Europa League! Jose Mourinho se luptă pentru trofeu cu specialista competiţiei. Sevilla a eliminat-o dramatic, în prelungiri, pe Juventus

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 mai 2023, 0:36

Reclamă
Sevilla – AS Roma, finala Europa League! Jose Mourinho se luptă pentru trofeu cu specialista competiţiei. Sevilla a eliminat-o dramatic, în prelungiri, pe Juventus

Sevilla - AS Roma este finala Europa League

Jose Mourinho, o nouă calificare într-o finală / Profimediaimages

Sevilla – AS Roma este finala Europa League 2023. Jose Mourinho o va avea adversară chiar pe specialista competiţiei în meciul care se va juca cu trofeul pe masă pe 31 mai, pe Puskas Arena din Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jose Mourinho a ajuns într-o nouă finală, a şasea! Anul trecut, „The Special One” a devenit primul antrenor care califică patru echipe diferite diferite în finale de competiții europene (FC Porto – Cupa UEFA 2002, Champions League 2003, Inter – Champions League 2010, Manchester United – Europa League 2017, AS Roma – Conference League 2022). Acum, tehnicianul care nu a pierdut nicio finală majoră, poate scrie o nouă pagină de istorie.

Sevilla – AS Roma, finala Europa League 2023

După ce le-a adus giallorossilor primul trofeu european din istorie, este la un meci distanţă de a duce în capitala Italiei şi trofeul Europa League. Va avea o misiune dificilă împotriva spaniolilor.

Sevilla este „specialista” Europa League. Echipa care a triumfat de şase ori, ultima dată în 2020, a eliminat-o în semifinale pe Juventus. A fost 1-1 în turul de la Torino. En Nesyri a marcat în minutul 26, iar Gatti a restabilit egalitatea cu un gol înscris la ultima fază, în minutul 90+7.

Reclamă

A fost dramatism total în returul de pe Ramon Sanchez Pizjuan. Dusan Valhovic a dat lovitura la Sevilla în minutul 65. Suso a trimis meciul în prelungiri, în minutul 72, cu un şut de senzaţie, din afara careului. În al 5-lea minut din prima repriză de prelungiri, Lamela a trimis mingea în poartă şi a declanşat nebunia pe Ramon Sanchez Pizjuan.

Celălalt meci din semifinale s-a terminat în timp regulamentar. Jucătorii lui Mourinho au învins-o pe Bayer Leverkusen cu 1-0, în tur, şi au reuşit să reziste eroic în returul de pe terenul grupării din Bundesliga. Chiar dacă gazdele au dominat copios, AS Roma a smuls o remiză albă şi s-a calificat în ultimul act.

Cum au ajuns Sevilla şi AS Roma în finală

AS Roma a fost repartizată în Grupa C, acolo unde a terminat pe locul 2, în spatele lui Real Betis. Pentru a se califica în optimi, capitolinii au trimis-o acasă pe Red Bull Salzburg, cu 2-1 la general (0-1, 2-0). Trupa lui Mourinho a dat peste Real Sociedad în optimi şi nu a avut mari emoţii. A fost 2-0 în Italia şi 0-0 în returul de la San Sebastian.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru un loc în semifinale, AS Roma a trecut prin clipe grele cu Feyenoord. A pierdut cu 0-1 în la Rotterdam, iar rezultatul s-a repetat pe Olimpico. În prelungiri, italienii au dat recital şi au mai marcat trei goluri. S-a chinuit şi cu Leverkusen, în penultimul act, dar şi-a îndeplinit obiectivul şi este pregătită să se lupte pentru trofeu.

Sevilla a început sezonul în grupa G din Champions League. A terminat pe locul 3, în spatele celor de la Manchester City şi Borussia Dortmund. Andaluzii s-au calificat în optimile Europa League după o „dublă” cu PSV. Au câştigat cu 3-0 acasă şi au cedat cu 0-2 în retur. Situaţia s-a repetat în turul următor, cu Fenerbahce. Sevilla s-a impus cu 2-0 acasă şi a piedut la limită în Turcia, scor 0-1.

În sferturile de finală, Sevilla a dat recital cu Manchester United. A fost 2-2 în tur, iar pe Ramon Sanchez Pizjuan spaniolii au câştigat la scor de neprezentare. A urmat eliminarea lui Juventus, astfel că echipa antrenată de Jose Luis Mendilibar a obţinut calificarea în finală!

Sevilla nu a pierdut nicio dată o dublă manşă din fazele eliminatorii ale Europa League, când a avut returul pe teren propriu.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16
mai
23:33
VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley
16
mai
23:29
VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei
16
mai
23:19
„Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!”
16
mai
23:09
Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi
16
mai
22:51
Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige
16
mai
22:37
VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG
16
mai
22:33
Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!”
16
mai
22:11
„Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu
16
mai
22:00
Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe
16
mai
21:49
Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!”
Vezi toate știrile
Citește și