Noi proteste în oraşele din Franţa din cauza legii pensiilor

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 martie 2023 115 afişări

Noi proteste în oraşele din Franţa din cauza legii pensiilor

Sute de mii de persoane sunt aşteptate la protestele de joi din Franţa. Este a noua zi de proteste faţă de reforma pensiilor promovată de guvernanţi. Noile reglementări cresc vârsta de pensionare cu doi ani până la 64 de ani.

Sindicatele susţin că protestul de joi va atrage mulţimi uriaşe îndignate de „dispreţul” şi „minciunile” preşedintelui Emmanuel Macron, potrivit Reuters.

„Cel mai bun răspuns pe care îl putem da preşedintelui este că sunt milioane de oameni în grevă şi pe străzi", a declarat Philippe Martinez, liderul sindicatului CGT.

Greva de joi va afecta grav traficul feroviar şi aerian. De asemenea, la proteste vr participa numeroşi profesori, angajaţi de la companiile de salubrizare şi de la depozitele de petrol.

Protestele au început în luna ianuarie. La început acestea au fost paşnice, dar furia a crescut săptămâna trecută după ce guvernul a folosit proceduri speciale pentru a aproba proiectul.

În ultimele şapte nopţi la Paris şi în alte oraşe au avut loc demonstraţii spontane, cu coşuri de gunoi incendiate şi încăierări cu poliţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proteste,
franta,
cauza,
legea pensiilor,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.