Premierul Nicolae Ciucă a câştigat procesul prin care a cerut suspendarea analizei tezei de doctorat, presupus a fi plagiată, după ce UEFISCDI a depus recursul tardiv. Decizia ÎCCJ este definitivă. UEFISCDI transmite, vineri, că a depus recursul cu respectarea termenului legal.

Autor: Laura Buciu Postat la 27 ianuarie 2023 101 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a câştigat procesul prin care a cerut suspendarea analizei tezei de doctorat, presupus a fi plagiată, după ce UEFISCDI a depus recursul tardiv. Decizia ÎCCJ este definitivă. UEFISCDI transmite, vineri, că a depus recursul cu respectarea termenului legal.

Premierul Nicolae Ciucă a dat în judecată Ministerul Educaţiei, pe vremea când ministru era Sorin Cîmpeanu, pentru ca instituţia să suspende înregistrarea sesizărilor privind lucrarea sa de doctorat, presupus a fi plagiată.

Ciucă a câştigat procesul pe fond, la Curtea de Apel Bucureşti, dar Ministerul Educaţiei a făcut recurs.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins însă recursul, în 19 ianuarie, constatând tardivitatea depunerii acestuia.

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a transmis vineri că recursul a fost cu respectarea termenului legal prevăzut de Codul Civil.

„La termenul din 19.01.2023, magistratul asistent a prezentat referatul cauzei, moment în care a fost invocată, din oficiu de către Instanţă, tardivitatea recursului depus în data de 08.07.2022. Consilierul juridic a solicitat să fie prezentate detalii despre data primirii Comunicării hotărârii la UEFISCDI, precum şi numele persoanei care a primit plicul ce conţinea Comunicarea. Conform datelor prezentate de Instanţă, comunicarea a fost primita in 30.06.2022, de către d-na VB la punctul de control al clădirii în care UEFISCDI are sediul. Menţionăm ca d-na VB nu este angajata UEFISCDI şi nu avea atribuţii de primire corespondenţă pentru instituţie iar Comunicarea a ajuns la Secretariatul UEFISCDI pe data 04.07.2022, fără nicio informare asupra faptului că a fost primită la o dată anterioară”, arată UEFISCDI.

Potrivit comunicatului, instanţa a încuviinţat să fie transmise prin e-mail dovezile şi probele care să justifice faptul că a fost primită Comunicarea la o alta dată, iar UEFISCDI a trimis înscrisuri şi probe. Astfel, având in vedere aspectele transmise, UEFISCDI consideră că a depus recursul în dosar cu respectarea termenului legal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proces,
educaţie,
ciucă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.