„Şah mat”. Rusia a prezentat un avion de luptă de ultimă generaţie

Postat la 21 iulie 2021 182 afişări

„Şah mat”. Rusia a prezentat un avion de luptă de ultimă generaţie

Preşedintele Vladimir Putin a inspectat un prototip al unui nou avion de vânătoare uşor Suhoi generaţia a cincea, pe care Rusia l-a prezentat la expoziţia anuală MAKS, relatează Reuters.

Avionul de război „Şah mat” este poziţionat drept rival al aparatului american F-35 stealth, a declarat Oleg Panteleiev, şeful agenţiei de analiză Aviaport.

Avionul de război va începe testele în 2023, iar un prim lot urmează să fie produs în 2026. Rusia intenţionează să producă 300 de aeronave în 15 ani, odată cu începerea producţiei de serie.

Rostec, conglomeratul de stat aerospaţial şi de apărare al Rusiei, a declarat că avionul este greu de detectat şi va avea costuri de operare reduse.

Şeful Rostec, Serghei Chemezov, a declarat că avionul va costa între 25 şi 30 de milioane de dolari. Moscova aştepta cereri din partea ţărilor din Orientul Mijlociu, regiunea Asia-Pacific şi America Latină.

Sub conducerea lui Putin, Rusia a investit puternic în avioane militare şi armament nou, atât pentru propriile forţe armate, cât şi pentru a spori veniturile din exporturi de arme. Multe dintre noile sale arme se bazează în continuare pe tehnologia sovietică din perioada Războiul Rece.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.