Şeful Pentagonului: Putin a renunţat la planul să cucerească Kievul

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 aprilie 2022 35 afişări

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că este de părere că preşedintele rus Vladimir Putin a renunţat la cucerirea Kievului, după ce forţele sale au fost înfrânte de armata ucraineană.

Şeful Pentagonului: Putin a renunţat la planul să cucerească Kievul

Lloyd Austin crede că Putin se concentrează acum asupra sudului şi estului Ucrainei.

„Putin a crezut că ar putea foarte rapid să cucerească Ucraina, să captureze foarte rapid această capitală. El s-a înşelat. Cred că Putin a renunţat la eforturile sale de a cuceri capitala şi se concentrează acum asupra sudului şi estului ţării”, a declarat Lloyd Austin în cadrul unei audieri în Senatului american.

Miercuri, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Putin „a atins exact zero dintre obiectivele sale în interiorul Ucrainei. El nu a cucerit Kievul. Nu a răsturnat guvernul. Nu a eliminat Ucraina ca stat naţional”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
putin,
kiev,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.