Actualitate

Trenurile militare din Rusia sunt pline de soldați și se îndreaptă spre Ucraina – VIDEO

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trenurile militare din Rusia sunt pline de soldați și se îndreaptă spre Ucraina -  VIDEO
Trenurile militare rusești transportă sute de mii de soldați spre Ucraina

Noi informații ies la iveală conform presei internaționale care declara faptul că trenurile militare ale Rusiei sunt pline de soldați și se îndreaptă spre Ucraina. Situația a început în luna aprilie a anului 2021, dar acum Vladimir Putin transmite un nou semnal de forță.

Asta după ce Rusia a început deja să-și evacueze personalul diplomatic din Ambasada de la Kiev și după ce Canada ar fi trimis trupele speciale pentru întocmirea unui plan de evacuzare a diplomaților lor.

Trenurile militare din Rusia sunt pline de soldați care se îndreaptă spre Ucraina

Specialiştii din domeniu militar sunt surprinşi de aplitudinea cu care Rusia îşi mută soldații, cu ajutorul trenurilor militare, spre granița cu Ucraina. Legendara rută feroviară siberiană, cu o lungime de 7.000 de kilometri, este una extrem de importană din punct de vedere militar pentru Rusia. Săptămâna aceasta, într-un tur de forță logistic, Putin își mută armata către granița cu Ucraina. Trenurile din Siberia ajung în 2-3 zile la destinație:

„Calea ferată transsiberiană este un canal important pentru mișcările militare din Rusia. Unui tren militar îi ia șase până la șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului până în vestul Rusiei. Trenurile din Siberia ajung în doar două-trei zile”, a declarat expertul irlandez în apărare Andy Scollick pentru BILD.

Bazate pe informațiile obținute, cei de la BILD au făcut şi o hartă cu trenurile militare care au fost filmate în ultimele 72 de ore

12 trenuri militare au fost surprinse în doar o singură zi

Pe de altă parte, specialiştii menţionează faptul că doar într-o singură zi, pe ruta amintită mai sus, au fost surprinse 12 trenuri militare. Aceeași specialiști infirmă posibilitatea ca aceste mișcări să fie doar epntru excerciții militare planificate sau că ar avea legătură cu revolta din Kazahstan:

„Numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare de marfă au trecut spre vest prin Krasnoyarsk. Dacă este adevărat, este o mișcare masivă. Desigur nu are nicio legătură cu Kazahstanul și nici cu exercițiile la scară largă planificate de armata rusă. Prin urmare, se înțelege că se îndreaptă spre vest pentru a completa și a sprijini consolidarea operațională în apropierea graniței de est a Ucrainei”.

Ce capacitate au trenurile militare ale Armatei Rusiei, și ce transportă acestea

Informaţiile exacte despre ce conţin trenurile militare rusești sunt destul de greu de găsit, dar jurnaliştii de la cotidianul BILD scriu faptul că acestea conţin absolut toate echipamentele pentru caz de război. De exemplu, trenurile pot conține cele mai avansate tancuri de luptă, lansatoare de rachete, camioane, ambulanțe, sisteme de rachete balistice care au capacitate nucleară dar și vehicule logistice.

Expertul în securitate Andy Scollick consideră Rusia nu defilează pentru a-și arăta forța armată. Acesta consideră că era de ajuns o paradă pentru a face acest lucru, nu de o mișcare logistică la asemenea scară:

„Dar mișcarea logistică la scară largă indică echipamentul necesar pentru a susține o operațiune de luptă. Și nu este doar echipament. Majoritatea acestor trenuri conțin vagoane de pasageri pentru trupe și vagoane de marfă pentru echipamentul lor.”

În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că Rusia a început evacuarea personalului diplomatic din Ucraina, iar Canada a trimis trupele speciale pentru a asigura un plan de evacuare pentru diplomații lor.

Adauga un comentariu