Actualitate

Primii 500 de pacienți români au primit astăzi medicamentul Molnupiravir

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primii 500 de pacienți români au primit astăzi medicamentul Molnupiravir
Molnupiravir este primul tratament specific cu administrare orală anti-COVID-19 aprobat

Ministerul Sănătății a informat astăzi că spitalele și Centrele de Evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 dețin cantități suficiente de medicație antivirală.

Ministerul Sănătății a transmis că primii 500 de pacienți din totalul celor 11.568 evaluați în cele 222 Centre de Evaluare au primit gratuit medicamentul antiviral inovativ Molnupiravir.

Molnupiravir este primul tratament specific cu administrare orală anti-COVID-19 aprobat pentru persoanele care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

Molnupiravir funcționează împotriva variantei Omicron

Ministerul Sănătăţii precizează că, în prezent, medicamentul antiviral Favipiravir, recomandat ca alternativă terapeutică pentru formele ușoare sau medii de COVID-19 se găsește în centrele ambulatorii de evaluare, în spitale și în 153 farmacii cu circuit deschis.

Molnupiravir, produs de Merck, și Paxlovid, produs de Pfizer, sunt primele medicamente antivirale din lume dezvoltate special pentru a trata infecția cu virusul SARS-CoV2. Ambele medicamente au fost aprobate recent de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru utilizarea în caz de urgență în Uniunea Europeană.

Cum se administrează Molnupiravir

Medicamentul trebuie administrat cât mai curând posibil după diagnosticul de COVID-19 și în termen de 5 zile de la debutul simptomelor. Este disponibil sub formă de capsule și trebuie luat de două ori pe zi timp de 5 zile, potrivit EMA.

De altfel, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, preciza anterior, când a anunțat semnarea contractului pentru achiziţia Molnupiravir de către România că medicamentul se va administra doar pacienţilor cu risc crescut, simptomatici în centrele de evaluare sau în spitale.

Compania Johnson&Johnson își întrerupe activitatea

Compania Johnson & Johnson a decis să ia o pauză temporară de la producerea vaccinurilor împotriva virusului SARS – CoV – 2. În momentul de faţă, nu este cert dacă această decizie a avut un impact îngrijorător asupra livrărilor de seruri.

Firma producătoare nu a dorit să comenteze absolut nimic în ceea ce priveşte această informație. În schimb, fabrica din orașul olandez a produs un vaccin experimental, care potrivit specialiştilor oferă o protecţie împotriva unui alt virus.

În luna ianuarie a acestui an, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus în anul 2022, ceea ce reprezintă un salt de circa 46 la sută.

De precizat faptul că firma Johnson & Johnson a raportat vânzări de aproximativ 2,4 miliarde de dolari pentru vaccin în anul 2021, ratând astfel propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Adauga un comentariu