National

USR depune moţiune împotriva ministrului Justiției

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
USR depune moţiune împotriva ministrului Justiției
USR nu are nicio șansă de a trece moțiunea de cenzură impotriva ministrului Justiției

USR depune moţiune împotriva ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Decizia a fost luată pentru că, așa cum spun USR-istii, actualul ministru ”s-a prefăcut” că desființează SIIJ. Ionuț Moșteanu a declarat că nu este normal ca niciun reprezentant al formațiunii politice să nu fie invitat pentru a discuta cu membrii Comisiei de la Veneția care vor fi prezenți în țară.

Nu este prima moţiune pe care cei de la USR au avut-o în actualul legislativ. Vă aducem aminte faptul că şi ministrul Energiei, Virgil Popescu a fost vizat de o asemenea procedură. Totuşi, pentru că cei din PNL-PSD-UDMR au o majoritate confortabilă, precedenta moţiune a picat la vot.

USR depune moţiune împotriva ministrului Justiţiei

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR a anunțat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă va depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Justiţiei. Moșteanu menţionează faptul că USR consideră că actualul ministru, Cătălin Predoiu, se face că desființează Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, pentru că aşa-zisa desfiinţare a SIIJ, promovată în Parlament, este o adevărată mascaradă. Pentru asta vom depune moţiune simplă, săptămâna viitoare. a explicat purtătorul de cuvânt al USR într-o intervenție publică pe care a avut-o miercuri.

Moţiunea simplă va fi depusă la Camera Deputaților, cameră decizională în acest sens, în cursul săptămânii viitoare. Moșteanu consideră că prin înfiinţarea SIIJ, factorii decizionali din țară au vrut să treacă pe linie moartă DNA-ul dar și o parte din justiție.

O altă nemulţumire a purtătorului de cuvânt al USR este cea în care a aflat pe surse că reprezentanţii puterii se vor întâlni cu reprezentanții Comisiei de la Veneția. Acest lucru este deranjat pentru că, așa cum consideră Moșteanu, USR are dreptul de a trimite un reprezentant la întâlnire.  Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ

USR nu a putut strânge voturi pentru moţiunea împotriva lui Virgil Popescu

Moţiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, depusă de USR a fost dezbătută în Parlament şi ulterior a fost votată. Totuși, reprezentanții formațiunii politice nu au putut să strângă destul voturi pentru ca moțiunea să fie aprobată. Cu toate că s-a bucurat de sprijinul celor din AUR, majoritatea confortabilă de la Camera Deputaților a votat împotrivă.

La data la care a fost supusă dezbaterii, în Parlament s-a produs şi un scandal regretabil. Virgil Popescu a depus o plângere penală împotriva lui George Simion după ce cel din urmă l-a apucat de umăr pe ministrul Energiei.

Oricum, faptul că USR depune moţiuni simple poate fi înţeles şi în alt context. Cu toate că USR depune o moţiune împotriva ministrului Justiţiei, moţiune care nu are nici cea mai mică șansă de a fi adoptată, mișcarea se vrea una strategică. Uniunea Salvați România încearcă să devină principala voce a opoziţiei după o perioadă în care au fost mai degrabă preocupaţi de luptă internă decât de situația din țară. Asta în condiţiile în care AUR este cel mai vizibil partid de opoziţie.

Adauga un comentariu