Local

Compania Blue Air deschide noi rute de la Aeroportul Iași! Lista destinațiilor operate din vara anului 2022- FOTO

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Compania Blue Air deschide noi rute de la Aeroportul Iași Lista destinațiilor operate din vara anului 2022- FOTO
Noi rute ale companiei Blue Air vor fi deschise la Aeroportul Iași, din vara anului 2022 și 2023, către mai multe destinații din Europa

Noi rute vor fi deschise de compania Blue Air la Aeroportul Iași începând cu vara acestui an. Operatorul aerian va aduce încă o aeronavă la Iași pentru a avea o bază permanentă

Operatorul aerian Blue Air va deschide o bază permanentă la Aeroportul Internațional Iași. Compania va aduce o nouă aeronavă la aerogara ieșeană pentru a putea deservi mai multe rute externe. Reprezentanții operatorului au anunțat că și la anul vor fi aduse unele aeronave, astfel încât baza de la Aeroportul Iași va avea 4 aparate de zbor permanente aici.

Din vara lui 2022, Blue Air va opera 13 curse de la Iași, iar de anul viitor se va ajunge la 25 de curse directe către destinații de pe continent. Baza de la Iași a fost deschisă după ce aeroportul și compania au căzut la o înțelegere în ceea ce privește datoriile operatorului aerian.

Noi rute Blue Air, de la Aeroportul Iași

Din acest an, compania va opera noi curse spre Muchen(Germania), cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, Dusseldorf(Germania), cu două curse pe săptămână, dar și Paris(Franța-Aeroportul Charles de Gaulle), de asemenea, cu două curse pe săptămână. Cu două frecvențe săptămânale se va ajunge și la Barcelona (Spania), Roma(Italia), Bruxelles(Belgia), Dublin(Irlanda). Zborul spre capitala Irlandei este operat din decembrie 2021. Cu trei zboruri pe săptămână se va zbura căte Torino(Italia). Zborurile spre Londra(Marea Britanie) vor ajunge la o frecvență de nouă curse pe săptămână. La acestea se adaugă și alte zbouri spre destinații de vacanță din Grecia.

Este vorba de cursele spre Zakynthos, Mykonos și Heraklion, toate cu o frecvență de două zboruri săptămânale. Alte 14 curse săptămânale vor fi cele către Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” Otopeni.

Curse noi, anunțate din anul 2023 la Aeroportul Iași

În plus, cu legătură de la Otopeni, Blue Air va mai opera și curse către Timișoara, dar și Milano(Ialia), Stuttgart și Frankfurt(Germania), Amstedam(Olanda), Valencia și Malaga(Spania), Lisabona(Portugalia).

Din vara anului 2023, la Aeroportul Iași vor apărea și alte curse noi operate de Blue Air. Printre acestea se numără cele spre Copenhaga(Danemarca), Praga(Cehia), Milano și Catania(Italia), Larnaca(Cipru), Atena, Corfu, Lefkada, Chania și Rodos(Grecia), dar și Tel Aviv(Israel).

Avioane Boeing 737 Max pe Aeroportul Iași! Trafic de un milion de pasageri până la finalul lui 2022

Reprezentanții companiei aeriene au arătat că vor încerca să reînvie traficul de pasageri de dinaintea pandemiei Covid-19. Cursele ar urma să fie operate cu aeronava de tipul Boeing 737 Max.

”Am început planurile de extindere a bazei de la Iași. Vrem să recuperăm istoria zborurilor noastre de la Iași, dar și să ne extindem. Plănuim să venim la Iași cu două aeronave, pentru baza de aici. Vom face și 40 de locuri noi de muncă odată cu aceste rute noi”, a precizat Khasimir Tanev, director comercial la compania Blue Air.

De altfel, conducerea Aeroportului Iași a precizat că până la finalul acestui an se va ajunge la un trafic de 1 milion de pasageri procesați.

”Avem o estimare de 1 milion de pasageri procesați în 2022. Deja, pe luna martie 2022 sunt 120 de mii de pasageri procesați. Pe perioada ianuarie-martie 2022 avem circa 220 mii de pasageri trecuți prin aeroport. Media zilnică a zborurilor este de 42 de curse, număr care va deveni mai mare din vară”, a spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Rutele Blue Air de la Aeroportul Iași vor completa orarul de zboruri ce cuprinde și alte companii aeriene.

Comentarii
  • Blue kaka!!Firma de 2 bani.Cine pune botul o pateste,te aburesc cu oferte care mai de care,ca sa cumperi bilete sî apoi te anunta ca se anuleaza zborul.De 2 ani caut sa mi recuperez banii pt o cursa anulata-Degeaba!

  • Blue kaka!!Firma de 2 bani.Cine pune botul o pateste,te aburesc cu oferte care mai de care,ca sa cumperi bilete sî apoi te anunta ca se anuleaza zborul.De 2 ani caut sa mi recuperez banii pt o cursa anulata-Degeaba!

  • Blue kaka!!Firma de 2 bani.Cine pune botul o pateste,te aburesc cu oferte care mai de care,ca sa cumperi bilete sî apoi te anunta ca se anuleaza zborul.De 2 ani caut sa mi recuperez banii pt o cursa anulata-Degeaba!

Adauga un comentariu