National

La Vaslui, un copil de un an răpit din pătuț, a fost găsit mort la 500 metri de casă

Publicat: 02 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
La Vaslui un copil de un an răpit din pătuț a fost găsit mort la 500 metri de casă
Copilul în vârstă de un an şi două luni a dispărut de acasă, din comuna Fruntişeni, seara trecută, după ce mama l-a hrănit şi s-a asigurat că micuţul doarme

Părinţii copilului în vârstă de un an dispărut şi găsit mort sub un pod, la 500 de metri de casă, în comuna Fruntişeni din Vaslui, cred că fiul lor ar fi fost răpit din casă şi ucis.

Totul s-a întâmplat în această seară în localitatea Fruntișeni. Dispariția copilului a fost anunțat la 112. Polițiștii și pompierii au participat la căutări, iar la fața locului au fost trimise și două ambulanțe ale SAJ Vaslui. Micuțul a fost găsit la aproximativ 500 de metri de domiciliu, sub un pod, într-un pârâu, cu fața în apă, fără semne vitale. S-au efectuat manevrele de resuscitare peste o oră, fără rezultat favorabil, anunță reprezentanții Serviciului de Ambulanță.

Copil de un an răpit de acasă

Copilul în vârstă de un an şi două luni a dispărut de acasă, din comuna Fruntişeni, seara trecută, după ce mama l-a hrănit şi s-a asigurat că micuţul doarme. Câteva minute mai târziu, femeia şi-a trimis un alt copil să îl verifice pe băieţel, însă acesta dispăruse. Mama copilului a povestit că ieri, 1 mai, a fost la biserică cu copilul, unde a fost împărtăşit, iar după slujba s-a întors acasă, i-a dat să mânânce şi l-a culcat.

Între timp, a mers într-o altă cameră pentru a le pregăti hainele de şcoală celorlalţi trei copii, iar după câteva minute a trimis-o pe una dintre fete să vadă dacă s-a trezit cel mic. Copila nu şi-a găsit fratele în cameră şi a anunţat-o pe mama sa, iar femeia a dat alarma. Toţi oamenii din sat au ieşit pe străzi şi au început să îl caute pe copil, iar în zonă au început căutările şi poliţiştii, jandarmii şi pompierii.

După cinci ore, băiatul a fost găsit sub un pod, într-un pârâu, cu faţa în jos, la aproximativ 500 de metri de casă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe copil. Familia şi apropiaţii cred că bebeluşul ar fi fost aruncat sub pod pentru că, zic ei, nu ar fi putut ajunge singur, pe jos, prin canalul ce trece pe lângă casă.

Trupul neînsufleţit a fost dus la Medicina Legală pentru necropsie, expertiză care va stabili cauza exactă a morţii, iar între timp, poliţiştii continuă cercetările, potrivit Vremeanouă.

Instrumentul ”Alertă Răpire Copil”, lansat de Facebook

Într-o altă ordine de idei, precizăm că “Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care este vorba despre un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol. Mesajul de activare a alertei, transmis către Facebook, va fi însoțit de un link către comunicatul de presă al Poliției Române, cu privire la cazul care a dus la declanșarea mecanismului, pe care utilizatorii Facebook îl pot accesa, pentru mai multe informații, inclusiv fotografii și semnalemnte.

Astfel, după declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat Poliţia.

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media.

Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.

Comentarii
Adauga un comentariu