National

Containere cu produse contrafăcute, în Portul Constanța. Poliţiştii de frontieră cercetează bunurile în valoare de 8,4 milioane de euro – FOTO

Publicat: 22 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Containere cu produse contrafăcute în Portul Constanța. Poliţiştii de frontieră cercetează bunurile în valoare de 84 milioane de euro - FOTO
Ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro

Captură uriaşa făcută ieri, 21 iulie 2022, de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Au fost confiscate două containere cu produse contrafăcute, în Portul Constanța.

Inspectorii vamali au descoperit produse din China, mai precis ceasuri de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute. Valoarea acestora se ridica la 8,4 milioane de euro.

Două containere cu produse contrafăcute din China, ajunse în Portul Constanța

Joi, 21 iulie 2022, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud Agigea a demarat controlul fizic obişnuit asupra a două containere încărcate cu bunuri ajunse din China.

În urma verificărilor au fost descpoperite nu mai puţin de 5.275 de ceasuri de diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În acest context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro.

Bunurile, cu o valoare totală de circa 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Produse contrafăcute, vândute în magazine din Iași

Vă aducem aminte că în ediţiile anterioare ale Cotidianului BZI s-a expus o situație incredibilă la parfumeria Douglas dintr-un centru comercial din Iași. Bianca Hurubaș, de profesie medic veterinar, a vrut să-i facă partenerului de viață un cadou pentru ziua de naștere, a vizitat magazinul Douglas, ocazie cu care a achiziționat un parfum Bleu de Chanel. În ciuda unor indicii care arătau că produsul nu este conform, a achitat aproximativ 500 de lei. Când a ajuns acasă, dezamăgirea a fost mare.

Ajunsă acasă, oferindu-i cadoul și desfăcându-l, observ că aroma parfumului cumpărat nu coincide cu aroma celui avut. Și nu e vorba numai de aromă, cât și de persistență. Cel nou ținea foarte puțin. Parfumul achiziționat a fost pus la raft cu 615 lei, 100 ml, am beneficiat și de o reducere de 20 la sută, preț total 492 lei. Mă așteptam ca la suma asta de bani să am un parfum original, nu unul care nu persistă. Pe spatele parfumului există un cod, am introdus codul pe un site special de verificare a originalității produsului și mi-a apărut ca fiind fake”, a povesti tânăra de 25 de ani din Iași.

Produse contrafăcute pentru narghilea, confiscate de polițiștii ieșeni

O echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit circa 95 de kilograme de aromă pentru narghilea, ce urma să fie introdusă ilegal în țară, ascunse în diverse locuri în cabina unui autocamion. S-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, conducând un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul moldovean P.S., în vârstă de 36 de ani.

„Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în cabina autocamionului (sub patul cabinei, în frigider și pe rafturi, printre haine), cantitatea de 95 de pachete cu aromă de narghilea, cântărind un kilogram fiecare. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii produselor accizabile descoperite și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, au explicat oficialii ITPF Iași.

Astfel, având în vedere faptul că tot mai multe containere cu produse contrafăcute sunt descoperite în porturile din România, polițiștii de frontieră au anunțat că vor înăspri controalele.

 

Adauga un comentariu