Razboi în Ucraina

Forțele ucrainene încalcă legea internațională și pun în pericol civilii, arată un raport internațional

Publicat: 05 aug. 2022
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Forțele ucrainene încalcă legea internațională și pun în pericol civilii arată un raport internațional
Sunt forțe ucrainiene care nu protejează civilii, arată un raport

Un raport internațional făcut de organizația internațională Amnesty arată că forțele militare ucrainiene încalca legea internațională punând în pericol civilii. Raportul face referire la faptul că ucrainienii au montat baze militare în zonele civile lansând operațiuni de lângă spitale sau școli. Asta în condițiile în care Rusia a fost acuzată că atacă școli și spitale.

Raportul vine în contextul în care ucrainienii au afirmat faptul că Rusia comite crime de război în țară. Ba mai mult, ONU anchetează Kremlinul pentru crime de război.

Forțele militare ucrainiene încalca legea internațională şi pun în pericol civilii

Forțele ucrainene încalcă legea internațională și pun în pericol civilii prin stabilirea bazelor în zone rezidențiale, inclusiv în școli și spitale, a declarat joi Amnesty Internaţional.

Tactica apărătorilor „nu justifică în niciun caz atacurile fără discernământ ale Rusiei”, a spus gruparea pentru drepturi într-un nou raport, iar unele „crime de război”, inclusiv în orașul Harkov, nu au fost legate de tactici, relatează AFP. Dar Amnesty a enumerat incidente în care forțele ucrainene păreau să fi expus civilii unui pericol în 19 orașe și sate din regiunile Harkov, Donbas și Mykolaiv. Secretarul general al Amnesty, Agnes Callamard, a spus:

Am documentat un model de forțe ucrainene care pun în pericol civilii și încalcă legile războiului atunci când aceștia operează în zone populate. Faptul că forțele ucrainiene sunt într-o poziție defensivă nu îi scutește de respectarea dreptului internațional umanitar. a declarat Agnès Callamard, secretarul general al Amnesty Internaţional.

De la începutul războiului au apărut mai multe rapoarte în care ucrainienii au fost acuzați de crime de război. Rusia a susţinut incă de la începutul războiului că intervine armat în Ucraina pentru a proteja civilii ruși de pe teritoriul țării vecine. Recent, un tribunal din Rusia a decis să declare gruparea Azov ca fiind una teroristă. China a cerut Rusiei și Ucrainei să protejeze civilii în război.

Ucraina pune baze militare în zone rezidențiale

Guvernul Ucrainei și experții în drept internațional susțin că raportul ignoră realitățile din timpul războiului. Asociația pentru drepturile omului declară că că armata ucraineană pune în pericol viața civililor, bazându-se în zone rezidențiale, într-un raport respins de reprezentanții guvernului ucrainean, deoarece îi pune vină pe ea pentru invazia Rusiei.  Ba mai mult, în raport se arată că armata din Ucraina folosește unele școli și spitale drept baze, trăgeau în apropierea caselor și, uneori, locuiau în apartamente rezidențiale. Pentru că ucrainienii folosesc școli și spitale ca adăposturi militare, forțele rusești pot răspunde în forță unui atac venit din acea zonă. Asta înseamnă că bombardamentele rusești vor pune în pericol civilii din acele zone, dăunând infrastructurii civile. Raportul a mai criticat și modul în care armata ucraineană a gestionat evacuarea civililor. Militarii nu au dispus evacuarea copiilor, femeilor, care ar putea să fie prinși în luptele date de cele două forțe beligerante.

Cu toate acestea, șefa biroului Amnesty Ucraina, Oksana Pokalchuk, a scris pe Facebook că operațiunea ei nu este de acord cu raportul. Ea a spus că au fost excluși din procesul de pre-publicare când s-au plâns că raportul se bazează pe dovezi incomplete compilate de colegi străini.

„Argumentele echipei noastre cu privire la inadmisibilitatea și caracterul incomplet al unui astfel de material nu au fost luate în considerare”, a scris Pokalchuk. „Reprezentanții biroului ucrainean au făcut tot ce a putut pentru a împiedica publicarea acestui material”.

Rusia a atacat școli și grădinițe, așa cum acuza Ucraina, dar pare acum, după analiza raportului, că în principiu, erau baze militare ale forțelor ucrainiene. Ucraina nu recunoaște oficial raportul făcut de Amnesty spunând că este un raport incomplet și că nu îl vor lua în considerare.

Ce este Amnesty Internațional. Este o organizație credibilă?

În încheiere trebuie precizat faptul că Amnesty Internaţional este o organizație neguvernamentală internațională care are țelul de a promova drepturile omului, mai ales cele menționate în Declarația Universală a Drepturilor Omului a ONU. Amnesty International a fost fondată în 1961 de avocatul britanic Peter Benenson și un Quaker numit Eric Baker. Organizația a primit premiul Nobel pentru pace în 1977. Amnesty International este guvernată de un Consiliu Internațional Executiv, compus de opt membri care sunt aleși pentru un termen de doi ani de Ședința Internațională de Consiliu a organizației. Acest consiliu este compus de delegațiile naționale Amnesty, care au fiecare, la rândul lor, un bord director. Consiliul Internațional Executiv are un Secretar-General și un Secretariat Internațional, situat în Londra, Regatul Unit.

Structurile organizaționale naționale diferă între state. În Statele Unite ale Americii, membrii individuali ai Amnesty International votează pentru a alege membrii la bordul director național, care are 18 poziții. Directorii sunt aleși pentru un termen de trei ani, conform wikipedia. Așadar, faptul că Amnesty Internațional acuză forțele ucrainiene că încalcă legile internaționale și nu apără civilii trebuie luat în seamă în contextul în care organizația este una britanică și nu are influențe rusești care ar putea ridica suspiciuni.

 

Comentarii
  • Amnesty este un fel de CSM a Romaniei daca intelegeti ce vreau sa zic, acu depinde de unde bate vintul pentru unii , asteptam din partea lor si niste condamnari pentru inchisorile secrete din Europa si la cele intimplate in Guantamo si………….

  • Oamenii care nu „consumă” mizeriile presei oficiale știau de mult timp treaba asta, dar aceste informații erau trecute la „conspirații” de către „oficialități”.
    Și sunt alte lucruri mult mai abominabile făcute de naziștii ucraineni pentru a menține starea de război și victime, pentru a primi miliardele din afară. Bineînțeles, cu toată complicitatea marilor puteri „civilizate”.

  • @Slave Owner

    Taci în plm de oaie spălată pe creier cu peria de sârmă și rumega cuminte în continuare.

    Deci capu’ plecat, steagu’ ucrainei la piept, nazipass ul cu booster ele le vedere și așteaptă nerăbdător și docil seringa pentru boala urangutanilor, după câtă pl de lgbt ist ți a trecut pe la cur.

  • Cei care urmăresc canalele de pe aplicația Telegram știam asta deja.
    Dar era chiar o chestie de bun-simț: ganditi-va la Mariupol unde au băgat tancurile printre blocuri și obuziere în grădinițe; când se deplasau cu autobuze școlare: daca erau aruncate în aer cu tot cu soldați, la știri îți ziceau că rușii au omorât copiii care se duceau la școală. Și multe altele, precum bombardarea închisorii cu prizonierii naziști Azov de la Elenkov. S-au găsit urme de rachete Himars, dar ticăloșii de ucraineni au dat vina pe ruși, de parcă era în interesul rușilor să-și omoare prizonierii de război care fie ar fi apărut ca martori într-un proces viitor împotriva regimului Zelinski, fie ar fi fost dați la schimb pt prizonieri ruși.
    Ucraina va plăti pt ticăloșia de care a dat dovadă. Păcat că la conducerea țării noastre sunt niste cozi de topor vândute corporațiilor din Occident, din pricina cărora vom avea de suferit .

  • Nu, frate. Nu cănd rușii s-au purtat cu mănuși cu ucrainienii. Tocmai ca sa fie loc de discuție. La ce mă refer prin purtatul mănușilor? La faptul că, spre deosebire de ce au făcut americanii în Irak și Afganistan, rușii nu au aplicat tactica carpet bombing, nivelarea orașelor. Câte știri despre bombardierele rusești ai văzut? Daca rușii ar fi făcut în Ucraina ce au făcut în Siria, războiul era gata in martie-aprilie. Acolo au nivelat Aleppul și în câteva săptămâni au pus Isis cu botul pe labe, ceea ce americanii nu reușiseră de ani buni.
    In Mariupol rușii au luptat pt fiecare stradă, pt fiecare bloc cu trupe pe teren. Nu l-au bombardat fără discriminare. Ucrainenii își băgau tancurile printre blocuri, stăteau cu agheurile și javelinele pitiți in apartamente, grădinițe , scoli și se mira lumea că, vai, Doamne, au tras rușii cu tancul in blocurile civile….
    Mai gândiți, fraților. Nu înghițiți fiecare gălușcă pe care v-o servește presa…

  • Ucrainienii si rusii sunt practic acelasi popor, sunt frati, ce va asteptati? Sa aiba altfel de comportament decat cel al fratilor lor?

  • Ideea aici nu e ca rusii sunt usi de biserica
    Nu suntem atat de idioti incat sa credem asta
    Ideea e ca ucrainenii sunt la fel, daca nu chiar mai rai, nu cum ne prezenta propaganda de vreo cateva luni…
    Acum, raportul e chiar soft, dar intrebarea ramane: de ce se spune asta acum? Desigur ca se stia de mult, dar de ce se spune acum?

    Glumim glumim
    Azi putin e criminal, zelensky e eroul lumii
    Mai vedem maine ce e zelensky

  • Adevarul e undeva la mijloc asa ca degeaba va agitati aici. Adminii nu-si fac treaba altfel nu ar lasa toate dejectiile injurioase ale unor creiere in putrefactie sa fie publicate. Aia care zic de rusi si ucraineni ca sunt identici si ca sunt frati mai trebuie sa citeasca istoria. Cine sunt si de unde provin rusii si cine sunt de fapt ucrainenii, cititi si veti avea surprize. Rusii=origini fino-ugrice (adica neamuri cu hunii), mongole, azare si khazare, iar ucrainenii=slavi. Ca ucrainenii au fost ocupati si mixati cu rusii, asta-i alta poveste pe care va las sa o descoperiti singuri. „Although much of the Russian people’s origins remain shrouded in mystery, recent historical and archaeological evidence suggests that the Russian people derived from a diverse network of tribes, cultures, and civilizations that emanated from the Black Sea, western Asia, and the Caucasus (MacKenzie and Curran, 11). Many scholars believe that the “western Eurasian plain…was inhabited by primitive peoples for hundreds of thousands of years before the arrival of the Slavs” (MacKenzie and Curran, 11).”

  • Da, mă, adminul ar trebui sa scoată toate comentariile care nu-i ridica in slavi pe ucraineni… Mai ai oleaca și dai cu toporul în oameni fiindcă au altă părere decât a ta.

  • pana la urma cine pe cine a agresat,atata timp cat invadezi o tara te poti astepta la orice,mwie oricilor invadatoare mwie rasputin

  • Esti in eroare rau de tot.
    – Hunii si fino-ugricii nu sunt inruditi. Haplogrupul predominant al hunilor este Q. Haplogrupul predominant al fino-ugricilor este N.
    – Insinuezi ca fino-ugricii sunt inferiori. Prostii. Ponderea haplogrupului N (tipic finno-ugric) este de peste 60% in Finlanda, si intre 30 si 40% in Lituania, Letonia, Estonia.
    – Ucrainenii slavi puri? Aiurea. Ponderea haploguplului R1-a (tipic slav) in Ucraina este de 40%.

Adauga un comentariu