National

Alertă meteo! Vreme rece și ploi în mai multe zone din țară. La munte vor predomina ninsori

Publicat: 08 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă meteo Vreme rece și ploi în mai multe zone din țară. La munte vor predomina ninsori
Meteorologii anunță că vremea va intra într-un proces de răcire accentuată

Meteorologii emit luni 8 noiembrie 2021, alertă de vreme rece și ploi în mai multe zone din țară. Aceasta va fi valabilă până marți seara, 9 noiembrie 2021.

ANM mai avertizează că în zonele muntoase va ninge, depunându-se strat de zăpadă.

ANM anunță vreme rece în toată țara

Administrația Națională Meteorologică a anunțat azi, 8 noiembrie 2021, faptul că vremea se va răci în toată țara. În sudul Transilvaniei va ploua temporar moderat cantitativ, cât despre nordul Olteniei și al Munteniei, din cauza ploilor, cantitățile vor depăși 15-20 ș/mp, local iar izolat 25-35 l/mp.  .

De asemenea, la munte, din seara acesta va ninge, în special la altitudini de peste 1.400 de metri. Mai exact, va ninge în Carpații Orientali și Carpații Meridionali iar local, ANM anunță că se va depune strat de zăpadă. Mai mult, începând de marți, vor apărea intensificări ale vântului pe crestele Carpaților Meridionali. Aceste intensificări vor înregistra rafale de peste 60-70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Vremea în Moldova și Bucovina

În ceea ce privește vremea în Moldova , aceasta este schimbătoare, astfel că azi, 8 noiembrie în zona de sud-est, temperaturile se vor menține ridicate, însă de mâine și aici temperaturile vor scade până la 11 grade Celsius. Mai exact în Moldova sudică și în nordul Munteniei, este prezentă o atmosferă schimbătoare, însă la noapte și aici vor ajunge ploile.

Cât despre jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile sunt în scădere. Cerul rămâne acoperit de nori, iar ploaia este temporară, însă în zonele muntoase, se păstrează avertizarea de ninsori.

Vremea în județul Iași

Luni, 8 noiembrie 2021, la Iași, vremea va fi  predominant închisă, șansele de precipitație fiind ridicate. Temperatura aerului va fi cuprinsă între 6 grade Celsius  și 13 grade Celsius. În ceea ce privește vântul, acesta va sufla slab până la moderat, iar umiditatea aerului va fi ridicată.

Vremea se va păstra închisă până spre seară, iar șansele de precipitații fiind ridicate. Marți, 9 noiembrie 2021, vremea la Iași va fi în general închisă, cu șanse ridicate de precipitații. Cât despre temperatura aerului, aceasta va fi cuprinsă între o minimă de 3 grade Celsius și o maximă de 8 grade Celsius. Tot moderat va sufla și mâine vântul iar șansele de precipitații rămân ridicate. Mâine seară, vântul va continua să sufle moderat, în timp ce șansele de precipitații se vor menține destul de ridicată.

Vremea se păstrează închisă la Iași în următoarele zile

Miercuri, 10 noiembrie 2021, cu toate există îmbunătăți, vremea fiind ceva mai plăcută. Temperatura aerului fiind cuprinsă între o minimă de minus 2 grade Celsius și o maximă de 7 grade Celsius. Cerul va fi mai însorit iar vântul va fi slab până la moderat. Față de celelalte zile, șansele de precipitații vor fi slabe. Miercuri seară, vremea rămâne senină, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi scăzute. Cu toate acestea, ANM avertizează că în această perioadă, vremea rămâne destul de închisă, așa cum a fost anunțată până acum.  în această perioadă, vremea se va menține destul de închisă.

Cât despre joi, 11 noiembrie 2021, vremea la Iași va fi în general plăcută. Minima temperaturii va fi de 2 grade Celsius și o maximă de 10 grade Celsius în termometre. În principal, cerul va fi mai mult însorit iar vântul va sufla slab. Și șansele de precipitații vor rămâne scăzute iar seara se va păstra senină, cu temperaturi plăcute și un vânt care va sufla slab.

Adauga un comentariu