Razboi în Ucraina

Anunț important din Marea Britanie. Premierul Rishi Sunak, despre livrarea unei importante cantităţi de muniţie pentru artileria ucraineană

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Anunț important din Marea Britanie. Premierul Rishi Sunak despre livrarea unei importante cantităţi de muniţie pentru artileria ucraineană
Premierul Rishi Sunak va sosi luni, 19 decembrie, în Letonia

Premierul britanic Rishi Sunak urmează să anunţe, luni, 19 decembrie, în cursul unei reuniuni cu liderii din Europa de Nord, ţările baltice şi Ţările de Jos în Letonia, livrarea către Ucraina a unei importante cantităţi de muniţie pentru artilerie.În cadrul acestei întâlniri ce se desfășoară la Riga, vor fi discutate eforturile în curs destinate să contracareze Rusia în regiunile nordice şi la Marea Baltică.

Potrivit unui comunicat dat publicității de biroul prim-ministrului, Rishi Sunak, acesta va sosi luni, 19 decembrie, în Letonia și le va cere celorlalţi lideri ai ţărilor care participă alături de Regatul Unit la Forţa expediţionară comună (JEF) să menţină sau să depăşească în 2023 nivelul de sprijin acordat în acest an Ucrainei.

Premierul Rishi Sunak, despre noi livrări de armament britanic către Ucraina

Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa, de asemenea, că Londra va livra „sute de mii de muniţii pentru artilerie anul viitor în cadrul unui contract de 250 de milioane de lire sterline (304 de milioane de dolari) care va asigura Ucrainei un flux constant de muniţii esenţiale pentru artilerie pe tot parcursul anului 2023”, potrivit comunicatului.

Regatul Unit a arătat calea „furnizând un ajutor defensiv Ucrainei, în special prin trimiterea de lansatoare de rachete multiple şi, recent, a 125 de tunuri antiaeriene”, a continuat biroul premierului.

„Am furnizat, de asemenea, peste 100.000 de muniţii din februarie”, în luna în care Rusia şi-a declanşat ofensiva, a adăugat sursa. Luna trecută, Rishi Sunak a vizitat Kievul pentru a oferi sprijin suplimentar Ucrainei în lupta sa împotriva forţelor ruse.

„Regatul Unit şi aliaţii noştri europeni au răspuns sincronizat la invazia Ucrainei şi rămânem fermi în ambiţia noastră de a restabili pacea în Europa”, a declarat prim-ministrul britanic în comunicat.

„Dar pentru a obţine pacea trebuie să descurajăm orice agresiune şi desfăşurarea noastră în regiune este esenţială pentru a ne asigura capacitatea de a răspunde la cele mai grave ameninţări”, a subliniat el.

Totodată, și Parlamentul bulgar a aprobat vineri, 16 decembrie 2022, donarea de armament către Ucraina.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa prin video participanţilor la întâlnirea JEF, care reuneşte lideri din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia şi Regatul Unit.

Președintele Vladimir Putin urmează să facă un anunț important

De asemenea, luni, 19 decembrie, presa din Rusia a anunțat că preşedintele rus Vladimir Putin urmează să facă un anunţ major săptămâna viitoare la o reuniune la Ministerul Apărării.

„Aşteptăm declaraţii importante”, a declarat la radio-televiziunea publică rusă VGTRK Pavel Sarubin, moderatorul programului „Moscova.Kremlin.Putin”.

Potrivit acestui program, Vladimir Putin va conduce o reuniune lărgită a Ministerului Apărării, doar că data acesteia încă nu este cunoscută.

În acest moment, liderul de la Kremlin are deocamdată pe agendă o vizită luni, 19 decembrie, în Belarus, unde se va întâlni la Minsk cu aliatul său, preşedintele Aleksandr Lukaşenko. La o şedinţă de guvern la care a participat săptămâna trecută, președintele rus a cerut ajustarea activităţii complexului militar-industrial al Rusiei pentru a se adapta nevoilor războiului împotriva Ucrainei lansat pe 24 februarie, Moscova denumindu-l în continuare „operaţiune militară specială”.

Iar la reuniunea de săptămâna viitoare Vladimir Putin ar putea discuta cu responsabilii militari despre noi măsuri pentru funcţionarea economiei conform regimului de economie de război, în condiţiile în care trupele ruse din Ucraina continuă să se confrunte cu dificultăţi logistice.

Cu toate acestea, luni, 19 decembrie, premierul Rishi Sunak urmează să facă un anunț despre livrarea unei importante cantităţi de muniţie pentru artileria ucraineană.

Comentarii
  • Va veni momentul cand va veti inneca cu propriile minciuni si nimeni nu va va salva.
    Dumnezeu nu ajutra sclavii Satanei.

    Bulgarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca si va curata Pamantul de jivine, inclusiv de
    ZOI ca voi.

    Este ultimul comentariu pe care il fac pentru ca ma pregatesc de SFARSITUL LUMII SATANICE
    si astept sa va vad spanzurati.
    O sa ma uit cu mare placere la EXTERMINAREA jivinelor din care si voi faceti parte, ca la un meci de fotbal, mancand floricele si band bere in cinstea voastra, a spanzuratilor !

    Nu este nevoie sa postati comentariul cu informatii de ultima ora pentru ca IDIOTILOR nu le foloseste la nimic.
    Am vrut doar sa stiti ca sfarsitul vostru este aproape.

    Spanzuratoare placuta ! SCURSURILOR !

Adauga un comentariu