International

Campanie electorală în Republica Moldova: Panglică tăiată la inaugurarea unei toalete

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campanie electorală în Republica Moldova Panglică tăiată la inaugurarea unei toalete
Inaugurarea unei toalete în Republica Moldova

Situaţie jenantă în Republica Moldova. Ieri, 17 septembrie 2020, s-a inaugurat cu pâine, sare şi paglica roşie toaleta unei școli rurale, în condițiile în care și în țara vecină este în plină desfășurare a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

În cadrul evenimentul au participat primarul satului, președintele de raion, precum și un deputat socialist.

Toaletă inaugurată cu mare fast

Fotografia ce a imortalizat momentul incredibil a devenit deja virală pe rețelele sociale din Republica Moldova. În poză apar doi elevi, îmbrăcați în uniformă școlară, care țin panglică roșie ce urmează a fi tăiată de patru persoane publice.

„Evenimentul” a avut loc în satul Hiliuți, raionul Râșcani, iar în fotografie apar președintele raionului, socialistul Vasile Secrieru, primarul satului, Alexandru Sandu, ales din partea ACUM, și deputatul socialist Vladimir Mizdrenco. Dintre toți adulții din poză, doar primarul satului poartă mască, notează agora.md.

Inițial, fotografia a fost făcută publică, miercuri, 16 septembrie 2020, chiar de președintele raionului, care a postat-o, cu un comentariu electoral, pe contul său de Facebook. La scurt timp după, a fost ștearsă.

În 10 septembrie, și președintele Igor Dodon s-a fotografiat fără mască la Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia. Mai mult, el a dat și mâna cu câțiva elevi sau i-a cuprins pe după umăr, asta în condițiile în care potrivit normelor în vigoare, cadrele didactice nu au voie să se apropie de elevi.

Și în Republica Moldova se înregistrează zilnic foarte multe cazuri de covid-19. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la un total de 44.983 de la începutul pandemiei, în condițiile în care țara are până în 4 milioane de locuitori. Numai joi s-au raportat încă 622 de cazuri noi în 24 de ore. Bilanțul total al deceselor se ridică la 1.170.

Campanie electorală la Consiliul Județean Iași. Maricel Popa, șeful CJ, face ședinte pe șest ca să câștige procente prin votul consilierilor

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, încearcă din nou marea cu sarea și speră ca în plină campanie electorală să-și treacă cu ajutorul consilierilor județeni o serie de proiecte de hotărâre în beneficiul său personal. Astfel, Popa a convocat astăzi, 31 august, pentru ora 13.00, o ședință de îndată, prin care va încerca să își treacă o serie de proiecte electorale, care la ultima ședință nu au trecut la vot.

Maricel Popa va pune pe ordinea de zi proiectul de 45 milioane de euro fantezist privind centura ocolitoare a municipiului Iași, proiect care nu a trecut la vot la ședința din 13 august 2020. Practic, proiectul electoral nu este altceva decât o înșiruire de drumuri județene lăsate de izbeliște de Maricel Popa în acest mandat și pe care încearcă acum să le „joace” electoral. În plină campanie electorală, Maricel Popa visează că un asemenea proiect va prinde printre localnicii comunelor respective și încearcă să-i prostească din nou pe aleșii județului pentru a-i acorda votul.

Maricel Popa, șeful CJ, vrea să-și asfalteze drumul până la ferma proprie pe banii CJ. Milioane euro dați către prietenul de la Eky Sam SRL

Acesta nu este singurul proiect de hotărăre pe care Popa vrea să-l treacă în plenul CJ în beneficiul său personal. La ședința anterioară, Popa a încercat să treacă prin plen modernizarea drumului județean DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F (km 7+660 – 36+329). Valoarea lucrărilor este de circa 20 milioane de euro, împărțită pe mai mulți ani. Pentru 2020 se vrea alocarea a 4,1 milioane de euro, bani ce vor ajunge la Eky Sam SRL, firma lui Ioan Echimov, societatea de casă a CJ Iași în mandatul lui Popa. De fapt, țoseaua trece prin fața fermei lui Popa din satul Măcărești, aceasta fiind miza actualului președinte al CJ Iași. La ședința anterioară, proiectul a adunat 18 voturi și nu a trecut. Cu toate acestea, Popa a promovat proiectul ca și când acesta era avizat și s-a lăudat cu el în comunitățile respective.

Adauga un comentariu