Coronavirus

COVID-19 în SUA: S-au depăşit trei milioane de cazuri de coronavirus

Publicat: 07 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
COVID-19 în SUA S-au depăşit trei milioane de cazuri de coronavirus
COVID-19 în SUA: S-au depăşit trei milioane de cazuri de coronavirus

Situația COVID-19 în SUA devine îngrijorătoare după ce s-a trecut de trei milioane de îmbolnăviri de coronavirus, potrivit datelor prezentate de worldmeters.info.

Cu peste 50.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în 24 de ore, SUA a ajuns la 3.040.833 de infectări, fiind de departe ţara cu cele mai mult persoane confirmate pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus. SUA au 132.979 de decese, 378 fiind în ultimele 24 de ore.

În cursul zilei de luni, cele mai multe cazuri noi au fost în Texas, 9.054, urmat de California cu 6.891 infecţii noi şi Florida – 6.336. În total, New York, epicentrul focarului în prima parte a pandemiei, rămâne statul cu cele mai multe cazuri înregistrate – 422.851, urmat de California cu 277.433 cazuri şi Texas – 210.006.

La nivel mondial, poziţia secundă este ocupată de Brazilia, cu 1.626.071 cazuri, iar pe locul al treilea se află India cu 720.346 îmbolnăviri.

COVID-19 în SUA: Problema purtării măștii de protecție

Purtarea măştii este obligatorie în continuare în SUA, însă în Texas oamenii refuză să respecte regulile. Statul este extrem de afectat de pandemia de coronavirus. Chair și așa, în week-endul prelungit de 4 iulie, puţini au ofst americanii acre au purtat măşti sau au respectat distanţarea socială în aceste zile.

Numărul de persoane din ATI a crescut în mod exponenţial. De fapt, dacă nu punem stăpânire rapid pe acest virus, în aproximativ două săptămâni sistemul nostru medical poate avea probleme serioase”, spune Sylvester Turner, primar în Houston.

Una dintre cele mai grave situaţii este în Florida, unde sunt deja peste 200.000 de cazuri. Oficialii nu sunt siguri dacă statul va putea găzdui Convenţia Partidului Republican de lună viitoare.

„Cred că este prea devreme pentru un verdict. Cred că trebuie să vedem cum evoluează acest lucru în Florida şi în alte regiuni din ţară”, susține dr. Stephen Hahn.

Brazilia și India, pe podium

La nivel mondial, poziţia secundă este ocupată de Brazilia, cu 1.626.071 cazuri de COVID-19, iar pe locul al treilea se află India cu 720.346 îmbolnăviri de coronavirus.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar fi infectat cu Covid-19, potrivit unui test pe care l-a făcut luni, scrie site-ul postului local de radio Rádio Bandeirantes.

Potrivit www.band.uol.com.br, Bolsonaro a fost testat, iar rezultatul a fost pozitiv. Starea acestuia este bună, deși prezintă unele simptome, precum tuse, dureri de cap și febră mai mare de 38 de grade.

 

 

În plus, președintele Braziliei a fost supus unui al doilea test, al cărui rezultat va fi prezentat marți.

De la izbucnirea pandemiei, în India, 19.700 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce au contactat Covid-19. În ultimele 24 de ore, numărul deceselor a fost de 421.

În privinţa distribuţiei COVID-19 pe continente, America se află pe primul loc, urmată, aproape la egalitate de Europa şi Asia; Africa şi Oceania au cele mai puţine cazuri, informează site-ul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Potrivit statisticilor ECDC, pe continental african, cele mai multe cazuri se înregistrau în Africa de Sud, Egipt, Nigeria, Ghana şi Algeria.

În Asia, primele cinci state care au raportat cele mai multe cazuri sunt India, Iran, Pakistan, Arabia Saudită şi Turcia, în timp ce în America de Sud şi Nord, primele cinci state cu cele mai multe îmbolnăviri erau: Statele Unite, Brazilia, Peru, Chile şi Mexic. Rusia, Regatul Unit, Spania, Italia şi Germania sunt ţările de pe primele locuri la numărul de infectări de pe continentul european, mai scrie sursa citată.

Adauga un comentariu