International

Doi pompieri au murit în urma prăbușirii unui avion în timpul decolării de pe cel mai aglomerat aeroport din Peru

Publicat: 19 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi pompieri au murit în urma prăbușirii unui avion în timpul decolării de pe cel mai aglomerat aeroport din Peru
Un avion s-a prăbușit în Peru

Avionul Latam Airlines s-a ciocnit cu camionul cu puțin înainte de ora 15:30 (20:30 GMT), vineri, pe Aeroportul Internațional Jorge Chávez din capitala Lima, potrivit BBC.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare arată cum avionul se prăbușește pe pistă, luând foc și fumegând în timp ce se oprește la sol.

Nu au fost victime decedate între pasagerii sau membrii echipajului de zbor, a precizat compania aeriană pe Twitter.

Doi pompieri au murit și altul, în vârstă de 31 de ani, se află în stare critică, potrivit unui director executiv al agenției spitalicești EsSalud.

Ministerul peruan al Sănătății a adăugat că 20 de pasageri sunt tratați pentru răni, două victime fiind în stare gravă.

Rămâne neclar motivul pentru care camionul de pompieri a intrat pe pistă în timp ce avionul decola, cu destinația Juliaca, oraș din sudul Peru.

În timpul unei conferințe de presă, directorul general al Latam, Manuel Van Oordt, a declarat că zborul a fost autorizat să decoleze.

„Nu știm de ce (camionul de pompieri – n.r.) era acolo”, a spus el. „Nu le-am cerut serviciile”.

Biroul procurorilor a declarat că investighează incidentul ca un posibil omor prin imprudență, potrivit agenției de știri Reuters.

Lima Airport Partners (LAP) – care operează aeroportul Jorge Chávez – a suspendat zborurile până sâmbătă după-amiază pe aeroport.

Zborurile internaționale care trebuiau să aterizeze acolo au fost deviate către Columbia, Panama și diverse orașe peruane, inclusiv Iquitos, Pisco și Arequipa.

Într-o declarație, LAP a adăugat: „În acest moment, găsim și investigăm toți factorii necesari care ar putea determina cauza acestui incident”.

Președintele Pedro Castillo a adus un omagiu pompierilor pe rețelele de socializare.

„Îmi exprim sincerele condoleanțe rudelor lui Ángel Torres și Nicolás Santa Gadea, pompierii curajoși care au murit în accident”, a scris acesta pe Twitter.

„Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de ei. Mă rog pentru recuperarea celor răniți”.

Adauga un comentariu