National

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Lucrurile se pot face foarte frumos, dar trebuie să ai imaginaţie şi nebunia aceea de a face pentru ţară” – VIDEO

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE Lucrurile se pot face foarte frumos dar trebuie să ai imaginaţie şi nebunia aceea de a face pentru ţară - VIDEO
Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE

Eugen Orlando Teodorovici a discutat la BZI LIVE despre anomalia conform căreia România exportă lapte și produse lactate, anual, de 152 milioane euro. O altă statistică spune că România a importat, în primele 11 luni ale anului trecut, mâncare în valoare de peste 12 miliarde de euro, cu 30,6% mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Și culmea, Ucraina a devenit al patrulea cel mai mare furnizor de mâncare pentru România, deși este o ţară devastată de război.

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici a vorbit la BZI LIVE despre cum România exportă lapte și produse lactate, anual, de 152 milioane euro. Totodată, precizăm că ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că “nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii”, precizând că românilor nu le plac, greierii, nici lăcustele, în alimentaţie, ci laptele şi produsele pe care le putem realiza în România.

„Păi România importă şi 70-75% din peştele pe care îl mâncăm! Păi România are luciu de apă cât nu are jumate de Europa la un loc! Gândiţi-vă că pe timpul lui Ceauşescu, noi din pește făceam făina proteică pentru hrana animalelor! Vă daţi seama ce însemna, pentru hrana animalelor şi pentru hrana noastră, pentru că era o hrană sănătoasă… Din solzii de pe crap se făcea lacul pentru unghii…

Iar astăzi, vedeţi, domnul Daea e din campanie în campanie. Iar pe timpul când eram ministru, eu am făcut chestii pentru Agricultură fără să îmi ceară domnul Daea şi chiar aş putea să spun că am cerut eu, am propus nişte soluţii pe care dansul şi fostul ministru al Agriculturii nu au vrut să le facă. Nu am înţeles de ce, erau nişte proiecte europene.

Sunt multe anomalii. Şi repet, dacă asta se făcea tunci, putem calcula foarte uşor cât de multe a pierdut România nefăcând ceea ce eu am spus atunci. Dar nu puteam eu să mă duc peste ministryi că nu eram eu prim-ministru. Pentru că automat ei mă reclamau la premier. Dar eu trebuia să fiu preocupat ca fiecare dintre voi să facă cât mai bine, astfel ca la final de an eu să strâng cât mai mulţi bani şi să vă pot finanţa ceea ce voi vreţi să finanţaţi ca şi proiecte. Adică nu stăteam şi aşteptam să facă ei. Nu. Mă duceam peste ei.

Domnul Daea, vă place să vă duceţi pe câmp.. Foarte bine! Dar asta era acum 50 de ani! Aveţi lângă dumneavoastră oameni pregătiţi, lăsaţi inginerii zootehnişti sau agronomi să verifice solul, umiditatea… Tu fă politici pentru noi. Ştii care sunt problemele noastre, fă ceva pentru noi! Declară stare de calamitate pentru secetă, ca să poţi să ne dai nouă în piaţă finanţări foarte multe. Cumpără de la noi ceea ce noi producem şi bagă în rezerva de stat.

Adică vin-o cu nişte inginerii financiare, asta este rolul tău ca ministru al Agriculturii. Creează un fond de investiţii pentru Agricultură! Adică lucrurile se pot face foarte frumos, dar trebuie să ai şi imaginaţie şi nebunia aceea de a face pentru ţară”, a spus Eugen Teodorovici.

Comentarii
Adauga un comentariu