Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE despre situația economică și energetică din România: „Poate primim o șapcă, două, trei… un steag”

Publicat: 16 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE despre situația economică și energetică din România Poate primim o șapcă două trei... un steag
Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE despre vizita lui Viktor Orban, premierul Ungariei, în România

Jurnalistul Iosefina Pascal a fost invitatul de săptămâna aceasta al emisiunii-dialog BZI LIVE de joi, 16 iunie, alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu. Cei doi au abordat subiectul crizei ce a acaparat România, în special pe plan economic, dar și energetic.

Iosefina Pascal la BZI LIVE

Iosefina Pascal a discutat în ediția de astăzi, 16 iunie, a emisiunii BZI LIVE, despre criza economică, și implicit, cea energetică ce a acaparat România.

„Tunul a început cu lockdown-urile, măsurile de restricție. La doi ani de zile după aceste măsuri de restricție, care deveniseră din ce în ce mai dure odată cu vaccinarea, deşi trebuia să fie invers… La doi ani de zile, mai multe instituții , mai multe ţări, au ajuns la concluzia că aceste restricții au făcut mult mai rău decât bine.

Mai ales în domeniul sănătății publice. Acum copiii se imbolnăvesc mai repede şi mai grav, şi fac mai multe boli deodată. De ce se întâmplă vara? Pentru că nu mai au imunitate. Au fost izolaţi social, fizic de comunitatea în care erau expuşi. Asta e o primă problemă de sunt
acum stres, consumuri de droguri, alcool. Au crescut în toată lumea. Apoi alte boli cronice.

Eu am demonstrat cu date, cu cifre exacte, că au murit mai mulţi oameni decât s-a arătat în cifrele oficiale.

Și nu muriseră de COVID ! În primul rând, prima cauză a fost din cauză că nu au avut acces la sănătate, nu au avut ce mânca, nu au avut bani de tratamente, au căzut pradă ştirilor alarmiste.

Toate astea generează efecte la nivel societal.

Dar economic, a fost dezastru în România. În primul rând, nu s-au dat ajutor pentru firme. După toate câte se întâmplă acum, la iarnă nu va putea face nimeni față.

Oamenii vor ajunge să fie executați silit pentru sume deluzorii.

Dar lucrurile sunt gândite foarte bine, să știți, malefic am putea spune.

Pe lângă faptul că nu au ajutat companiile,au o problemă acum cu agricultorii. Pun potera ANPC-ului pe agriculturi. În contextul în care tu ar trebui să pupi pământul pentru agricultori. Nu, ei acum vor să îi distrugă. Pentru ca toată treaba asta merge în direcţia marei foamete, dictată de UE.

Totul este un plan bine gândit, pas cu pas. Și lucruri fără nici o legătură, dacă le pui cap la cap, situaţia este mai neagră decât faptul că au crescut facturile.

Și vinovatul pentru criză nu e Putin, cum tot strigă domnul Iohannis, ci de vină sunt ei, că nu iau măsuri concrete pentru a stimula producţia internă.

Ideea este să distrugem ceea ce există şi vom vedea noi mai încolo . E vorba de incompetenţă”, a spus Iosefina Pascal.

Controversata Lege Offshore și politica externă

Este posibil ca această lege adoptată, Legea Offshore, să ne salveze? Vor aduce vreun beneficiu relațiile externe? Sunt două dintre întrebările cheie la care Iosefina Pascal a răspuns direct, fără menajamente.

„Această lege Offshore înseamnă ipocrizie, fariseism. Au dat pe degeaba gazele ruşilor.

Ruşii ăştia de ne-au luat gazele pe degeaba, au făcut profit de 94 miliarde de dolari profit doar de pe urma petrolului. Ei fiind în război, boicotaţi de întreaga planetă! Oamenii ăştia îşi speculează la maximum resursele naturale. Noi nu am făcut niciodată asta în ultimii 30 de ani. Noi vindem tot ce înseamnă resurse, sau ajung să fie exploatate de alte entităţi în ţara noastră. Asta înseamnă să fii prost şi să negociezi în defavoarea ta.

Din păcate legea Offshore nu mai poate fi modificată. Aici este şi o chichiţă, că teoretic, poate la un control de constituţionalitate, poate se poate face ceva.

Noi nu avem politica externă, avem relaţii de suveranitate, vasalitate.

SUA şi-a văzut visul cu ochii, îngenunchierea Uniunii Europene

Gândiți-vă că SUA nu a dat nici un leu pentru refugiaţii ucraineni.

România nu are ce să aștepte de la americani. Poate primim o șapcă, două, trei… un steag”, a precizat Iosefina.

Comentarii
  • daca si Iosefina Pascal e jurnalist, eu sunt Papa de la Roma. toate curvele au ajuns „jurnaliste” in tara asta. unu cu facultate de Litere sectia Jurnalism numai incape de kkti astia platiti de Moscova si baronii locali si fel de fel de oameni de „afaceri”, dar ei sunt niste esroci ordinari care trag tzepe la oameni nevinovati

  • „SUA nu a dat nici un leu pentru refugiaţii ucraineni.” vaca dracului! Senatul Statelor Unite a aprobat, joi, 19 Mai, un pachet de ajutor militar, economic şi umanitar destinat Ucrainei în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari. uite asa mananca rahat trolii astia moscoviti in presa scrisa, online si in media audiovizuala. oare nu intrat SRI peste ei in case? sa le confiste toata aparatura pc, laptopuri, s.a. ar trebui un regim rusesc si la noi cat de graba ca „jurnalistii” astia de carton prea si-au luato in cap de 32 ani!

Adauga un comentariu