Sport

Ministrul Ionuț Stroe anunță că nu sunt șanse ca spectatorii să revină pe stadioane prea curând din cauza pandemiei de COVID-19: „Toate țările din Uniunea Europeană au aceste măsuri”

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Ionuț Stroe anunță că nu sunt șanse ca spectatorii să revină pe stadioane prea curând din cauza pandemiei de COVID-19 Toate țările din Uniunea Europeană au aceste măsuri
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, spune că revenirea spectatorilor pe stadioane se amână din cauza pandemiei de COVID-19

România a adoptat câteva măsuri de relaxare în cadrul pandemiei de COVID-19, dar ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, anunță că nu vom vedea prea curând suporteri pe stadioane.

Vești proaste de la Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care anunță că nu sunt șanse ca spectatorii să revină pe stadioane  prea curând din cauza pandemiei de COVID-19.
Ionuț Stroe spune că totul depinde de evoluția cazurilor:

„Șansele sunt destul de mici pentru că, din păcate, cifrele pandemiei au revenit la cote îngrijorătoare. Din păcate, gradul de conformare voluntară sau responsabilitatea sunt la cote minime. Mult așteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată, pe bună dreptate, nici noi în sport nu facem niciun fel de excepție.

Ministrul Ionuț Stroe: „Vom relua competițiile sportive cu spectatori când cifrele pandemiei de COVID-19 vor fi spre zero”

Momentul în care vom decide reluarea competițiilor cu spectatori cu siguranță va fi unul în care cifrele vor fi la cote minime sau să tindă către zero. Toate țările din Uniunea Europeană au aceste măsuri restrictive, nu bucură pe nimeni acest lucru, dar evident toți trebuie să ținem cont de această pandemie. Am lucrat la un scenariu, la o posibilitate legală de a asigura spectatori pe stadioane, dar asta va intra în vigoare când nu vom mai avea pandemie. Va fi cu număr redus, cifrele la care lucrăm sunt de 10% din capacitatea stadioanelor, cu rezervare prealabilă. Dar numai dacă cifrele pandemiei vor fi foarte foarte mici”, a spus Ionuț Stroe, la Digi 24.

Sorin Cârțu îi cere Ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, să permită accesul spectatorilor pe stadioane

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai deciziei de disputare a meciurilor din Liga 1 fără spectatori este Sorin Cârțu.
Președintele din Bănie a spus recent că nu i se pare normală această regulă, în condițiile în care la Craiova nu au fost multe cazuri de COVID-19.

„De ce să nu fie spectatori? Cu mânuși, cu mască, la 2-3 metri distanță. Dar să fie. E stadion de 30.000 de locuri. Avem 6.000 de abonați care au plătit. Avem loje plătite cu 20 și ceva de mii de euro. În Craiova au fost doar 256 de cazuri, 250 rezolvate deja. Ce facem cu ăia 5.000 de oameni care au stat prin Centru Vechi sau în Vama Veche? Nu mai bine îi aducem aici, să stea la distanță între ei, pe stadion?”, a declarat Cârțu.

Avertisment pentru cluburile din Liga I din partea ministrului Ionuț Stroe

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că Liga Profesionistă de Fotbal și cluburile au promis că respectă toate măsurile de protecție în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 și că nu înțelege de ce s-a ajuns să existe cazuri de infectare în Liga 1.

„Este un eveniment nefericit care ne confirmă că trebuie să fim foarte precauți. Vedem acum, la doar 24 de ore distanță de primul meci din Liga 1, că acel cadru gândit de Ministerul Tineretului și Ministerul Sănătății și protocoalele medicale ale FRF și LPF are un rol critic în a-i apăra pe toți fotbaliștii și sportivii, nu doar pe cei de la o anumită echipă.
Îmi pare rău de situația creată, dar sunt sigur că ea putea fi evitată dacă rămâneam la planul inițial, în care jucătorii stăteau în cantonament. Cluburile și LPF au spus că au luat toate măsurile, de aceea nu înțeleg de ce s-a ajuns la infectări”, a declarat Stroe.

Ministrul Ionuț Stroe: „Trebuia mai multă responsabilitate”

El a îndemnat cluburile să dea dovadă de responsabilitate, cele trei cazuri constituind în opinia sa un semnal de deșteptare.

„Ieșirea din cantonament ar fi trebuit să însemne mai multă responsabilitate din partea lor. Cluburile nu ar trebui să își permită niciun fel de relaxare.
Cred că este un moment bun pentru toate echipele să învețe din greșeli și să aplice ca la carte procedurile proprii. Este o lecție dură pentru toată lumea și un semnal de deșteptare pentru cei care tratau superficial măsurile instituțiilor publice care în fapt le protejau sănătatea”, a spus Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe afirmă că fotbalul ar putea fi un model pozitiv pentru celelalte sporturi care nu și-au reluat încă activitatea.

„Fotbalul are încă ocazia să demonstreze că poate fi un model pozitiv pentru alte sporturi. Consecințele, din păcate, le suportă toți jucătorii și publicul. O blocare a campionatului nu cred că este dorită de nimeni, așa că îi îndemn pe toți să deschidă bine ochii și să aplice la sânge ceea ce au promis”, a mai spus ministrul Ionuț Stroe.

Trei cazuri de infectări cu noul coronavirus în Liga I

Chiar, cu o zi înaintea reluării Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19, unul la un angajat al clubului Dinamo și două la FC Botoșani, medicul echipei și un jucător, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formații.
Loturile echipelor Dinamo și FC Botoșani au intrat în izolare, în timp ce Direcțiile de Sănătate Publică au deschis anchete epidemiologice.

Adauga un comentariu