Coronavirus

Ministrul Sănătăţii din Cehia a fost demis după ce a încălcat restricţiile anti Covid-19

Publicat: 28 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătăţii din Cehia a fost demis după ce a încălcat restricţiile anti Covid-19
Fostul ministru al Sănătății din Cehia, Roman Prymula

Ministrul Sănătăţii din Cehia, Roman Prymula, a fost demis după ce a încălcat restricţiile anti Covid-19. Preşedintele Cehiei va numi joi un nou ministru al Sănătăţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Roman Prymula a fost fotografiat săptămâna trecută în momentul în care ieşea dintr-un restaurant care ar fi trebuit să fie închis, ca urmare a regulilor impuse pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

„Preşedintele Milos Zeman îl va numi pe Jan Blatny în postul de ministru al Sănătăţii joi”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Zeman, Jiri Ovcacek, într-o postare pe Twitter.

Jan Blatny este hematolog pediatru şi director adjunct al unui spital din al doilea oraş ceh ca mărime, Brno. El nu are experienţă politică.

Ministrul Sănătăţii din Cehia, surprins ieșind dintr-un bar ce era, teoretic, închis

Ministrul demis al Sănătăţii, Roman Prymula, a fost surprins de un fotograf în timp ce ieşea din restaurantul de lux Rio din districtul Vyšehrad al capitalei cehe. Restaurantul din Praga ar fi trebuit teoretic să fie închis, conform restricţiilor anti-COVID impuse chiar de guvernul din care face parte. Mai mult, el n-ar fi purtat nici mască în mașina în care se afla cu șoferul.

„Prymula râde literalmente în fața tuturor celor care acceptă regulile sale într-o manieră disciplinată”, a scris publicația Blesk.

Imaginile au apărut la o zi după ce Republica Cehă, cu o populație de 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat 15.000 de cazuri Covid.

Toate restaurantele, barurile și puburile au fost închise clienților interiori de săptămâna trecută printr-un decret guvernamental emis în stare de urgență introdus la 5 octombrie și care va expira la începutul lunii viitoare, dar care până acum nu a reușit să oprească valul crescător al cazurilor Covid.

Criticat dur pe rețelele de socializare

Comportamentul său a stârnit un val de critici pe reţelele sociale din partea opoziţiei şi chiar din rândul coaliţiei de guvernare.

„Când personalul nostru medical se luptă în prima linie pentru a salva vieţile compatrioţilor noştri, un astfel de comportament este absolut de neiertat”, a declarat premierul Andrej Babis.

Roman Prymula, epidemiolog de profesie, a fost numit ministru în septembrie, într-un moment în care numărul de contaminări începea să crească vertiginos.

Aflată pe primul loc în UE la numărul de noi decese şi contagieri la 100.000 de locuitori, Republica Cehă, o ţară de 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat circa 270.000 de cazuri confirmate şi 2.400 de morţi din martie.

Ludovic Orban a scăpat doar cu o amendă după ce a băut și a fumat în biroul lui, în plină pandemie de COVID-19

În luna mai a acestui an, în plină pandemie de COVID-19, premierul Ludovic Orban a fost fotografiat când bea alcool și fumează în birou arătând un dispreț total pentru legile din România. Premierul Ludovic Orban apare fumând într-un birou luxos, la o discuţie relaxată și bea alcool alături de vicepremierul Raluca Ţurcan și de miniștrii Bogdan Aurescu și Virgil Popescu.

Premierul Ludovic Orban a scăpat ieftin, achitând două amenzi, în valoare cumulată de 3.000 de lei, pentru fumat și nepurtarea măștii de protecție în spații închise, a anunțat Guvernul.

Adauga un comentariu