Actualitate

LIVE VIDEO Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este in vizită la Iași – FOTO

Publicat: 08 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
LIVE VIDEO Ministrul Sanatatii Nelu Tataru este in vizită la Iași - FOTO
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este in vizită la Iași

Update: Ministrul Sănătăţii a declarat la Iaşi că a făcut o evaluare la nivel de regiune a Moldovei şi la nivel de judeţ Iaşi. După ce a fost prezent în vizită la mai multe unităţi medicale din Iaşi, ministrul a declarat că, capacitatea este aproape de maxim. Tătaru a declarat că vrea să suplimenteze numărul de paturi de la Spitalul Militar, respectiv la 40. Ministrul a mai spus că acum o lună autorităţile se confruntau cu numărul mari de cereri de ieşire din spital a pacienţilor cu COVID, în timp ce acum se confunta cu temporizarea plecării din spital de către pacienţi, chiar şi a asimptomaticilor.

Se vrea, începând de mâine, introducerea unei aripi a Spitalului Militar în categoria de spital suport COVID. De asemenea, se vrea ca pacienţii din afara Iaşului cu COVID care se internau până acum la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi să fie redirecţionaţi către oraşul din care provin. Chiar dacă momentan paturile sunt pline de pacienţi cu COVID, nu este niciun pacient pe ventilator. Nelu Tătaru a mai spus că, momentan la Iaşi, este o patologie care poate fi controlată.

Update: La Iaşi, sunt internaţi 378 de pacienţi cu Covid 19. Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov şi Bucureşti sunt cele mai riscante zone de infectare cu Covid-19.

Update: Ministrul Sănătăţii a ieşit de la Spitalul de Recuperare şi a declarat că mai sunt doat trei locuri libere la pacienţii asimptomatici. Trebuie precizat că la Recuperare sunt internaţi doar pacienţii asimptomatici.

Mai exact este vorba despre trei locuri libere din 20. Se discuta ca de săptămâna viitoare că unii pacienţi să fie transferaţi la Spitalul Militar din Iaşi. Totodată se ia în considerare măsură conform căreia pacienţii din afară Iaşului cu COVID care se internau până acum la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi să fie redirecţionaţi către oraşul din care provin.

„Spitalele suport COVID-19 sunt pline. La spitalul Militar se pot pregăti mai mult de 16 paturi. Rămâne ca săptămâna viitoare să vedem în ce măsură se pot transfera pacienţi şi acolo” , a precizat Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii.

Stire inițială

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, este în vizită la Iaşi. Acesta a vizitat Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. În prezent ministrul se afla la Spitalul de Recuperare.

La finalul vizitei, în jurul orei 16.00, Nelu Tătaru va susţine o conferinţă de presă la sediul Instituţiei Prefectului Iaşi. Conferinţa de presă de la ora 16 va avea loc în sala prof. Doru Ţigău (Sala verde). Intrarea în instituţie se va face prin faţă (intrarea oficială) vis a vis de Casă Dosoftei.

Vom reveni cu detalii.

Adauga un comentariu