National

Octavian Jurma: „Declararea stării de urgenţă este singura noastră şansă”

Publicat: 20 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Octavian Jurma Declararea stării de urgenţă este singura noastră şansă
Medicul epidemiolog Octavian Jurma a criticat asupru decizia luată de autorități de a deschide unităţile de învăţământ în format fizic începând de luni, 3 ianuarie 2022

Octavian Jurma consideră că declararea Stării de urgență este singura noastră șansă de a scăpa de situația epidemiologică tragică în care ne aflăm.

„Declararea stării de urgenţă este singura noastră şansă, altfel vom căra morţii în camioane. Am ajuns în momentul Lombardia, pentru că am negat pandemia. Lumea are nevoie de un șoc pentru a se trezi din beția de peste vară. Și acesta ar fi un semnal în străinătate că situația este foarte gravă”. Declaraţiile au fost făcute de doctorul Octavian Jurma, cercetător.

(…) În următoarea perioadă, ne vom uita la săptămâni cu peste 100.000 de cazuri pe săptămână, la o rată de detecţie confirmată atât de autorităţi cât şi de studii independente de 5 la 1, înseamnă 500.000 de cazuri pe săptămână, deci un milion de cazuri în următoarele două săptămâni sunt inevitabile, indiferent ce măsuri luăm. Din păcate acestea se vor traduce la o mortalitate de 1% cât avem acum în România, în jurul a 10.000 de decese. Probabil că vom detecta dintre ele doar vreo 5.000. Vedem că săptămâna aceasta vom depăşi 3.000 de decese, probabil săptămâna viitoare la fel, deci sunt nişte estimări care sunt destul de conservatoare. Din păcate, numărul de decese va continua să crească, indiferent de facem astăzi.

Măsurile pe care noi le luăm acum se vor vedea peste două săptămâni, indiferent cum se vor lua. Nu avem timp să luăm măsuri doar pe jumătate, pentru că nu putem constata peste două săptămâni, că nu au fost eficiente şi de aceea trebuie să fie nişte măsuri reale, care să oprească şi să ne scoată din acest val şi să poată preveni valul 5″, a declarat Octavian Jurma.

Medicul epidemiolog Octavian Jurma anunță că mii de români vor muri de COVID-19 în doar câteva săptămâni

Într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, medicul epidemiolog Octavian Jurma susţine faptul că pandemia de COVID-19 incă nu a atins vârful şi că următoarele două săptămâni vor fi catastrofale pentru conaționali. Așadar, în doar o scurtă perioadă, la nivel naţional vom avea aproximativ 10.000 de decese şi peste 1 milion de persoane infectate cu virusul din Wuhan.

„Vă dați seama că azi (n.r.- luni, 18 octombrie) avem de 25 de ori mai multe cazuri azi decât în urmă cu 8 săptămâni? Avem de 20 de ori mai multe cazuri decât în vârful valului 1. Da, vălul acela în care am stat 30 de zile în carantină ca să nu ajungem ca Lombardia. Acum am ajuns mai rău ca Lombardia pentru că am refuzat carantină de 30 de zile și prin asta am refuzat să mai avem vreodată doar 500 de cazuri pe zi în vârful unui val. Acum le arătăm noi italienilor cum arătă un val pandemic în care politicienii au luat locul medicilor”, a spus Jurma.

Vom avea 1 milion de persoane infectate și 10.000 de decese din cauza COVID-19

Medicul este de părere că România va avea, în următoarele două săptămâni 1 milion de romani care se vor infecta cu COVID-19 dar şi peste 10.000 de decese:

Vom continua la acest nivel stratosferic încă cel puțin 2 săptămâni. 1 milion de români se vor îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 200.000. 10.000 de români vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 5.000. Nu vă arăt aceste cifre ca să vă îngrozesc, ci ca să vă trezesc”, a estimat Octavian Jurma.

Octavian Jurma este de părere că mulţi români nu vor simţi marea creștere economică

Pe de altă parte, recent, Octavian Jurma l-a criticat pe premierul demis Florin Cîțu care susţine că avem o mare creștere economică. Specialistul vorbeşte despre faptul că unii dintre români nu vor resimţi aceste beneficii pentru că vor fi morţi până de Crăciun.

„Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Pentru că zeci de mii de români nu vor mai fi în viață să le simtă chiar dacă ar fi adevărate. Înainte de a simți beneficiile economice, cel puțin 200.000 de români vor simți gheara morții sfârtecând plămânii și trupul lor lăsându-i cu sechele pe viață. Cel puțin 20.000 nu vor mai simți nimic în decembrie. De sărbători doar absența lor va fi simțită de cei dragi.

Copii lăsați fără părinții. Părinți lăsați fără copii. Mămici ucise cu copilul lor în burtă. Elevi și profesori uciși în numele educației. Familii întregi ucise într-o săptămâna…De ce? Pentru ce? Ce beneficii economice justifică risipă această inumană de viață? De ce suntem singură țară din lume care își ucide cetățenii pentru bani?”, se întreabă epidemiologul pe pagina sa de socializare

Adauga un comentariu