International

Pakistan a interzis utilizarea aplicației Tinder

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pakistan a interzis utilizarea aplicației Tinder
Tinder, interzis în Pakistan

Aceștia au precizat că pot „reconsidera” interzicerea dacă aplicaţiile respectă legile locale şi îşi moderează conţinutul indecent şi imoral, relateză CNN.

Tinder şi Grindr sunt populare în Statele Unite şi Europa. Tinder a fost descărcat de 440.000 de ori în Pakistan în ultimele 12 luni, comparativ cu 13 milioane de descărcări în Statele Unite în aceeaşi perioadă, potrivit firmei de analiză a datelor Sensor Tower.

Grindr – care se descrie ca „cea mai mare aplicaţie de reţea socială pentru persoane gay, bi, trans şi queer” – a fost descărcată de 300.000 de ori în Pakistan, comparativ cu aproape 2 milioane în Statele Unite în ultimele 12 luni.

De asemenea, Pakistanul a ameninţat că va bloca TikTok, aplicaţia populară de partajare a videoclipurilor.

În iulie, autoritatea guvernamentală a emis un „avertisment final” către TikTok cu privire la „conţinutul imoral, obscen şi vulgar” găsit în aplicaţie. Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare a spus că s-a întâlnit cu conducerea TikTok şi a menţionat că, deşi aplicaţia a eliminat conţinutul indecent, ar trebui să pună în aplicare un conţinut mai moderat pentru a se asigura că „materialul ilegal” nu este accesibil în Pakistan.

Cinci influencerițe au fost condamnate la doi ani de închisoare din cauza unor videoclipuri postate pe TikTok

Cinci influencerițe din Egipt au fost condamnate la doi ani de închisoare, după ce au fost găsite vinovate pentru faptul că au încălcat valorilor și principiilor familiei prin postări imorale.

De asemenea, pe lângă pedeapsa cu închisoare acestea au fost și amendate cu câte 300.000 de lire egiptene, fiind acuzate și că au rulat conturi online, „încălcând valorile și principiile Egiptului, o națiune musulmană conservatoare”, potrivit Reuters.

Una dintre cele cinci fete, Haneen Hossam, învârstă de 20 de ani a fost acuzată că a încurajat femeile tinere să se întâlnească cu bărbați prin intermediul unei aplicație video și să construiască relații cu aceștia, primind o taxă în funcție de numărul de urmăritori pe care îl au.

Haneen Hossam are peste un milion de urmăritori pe TikTok și Instagram. Ea a fost arestată în aprilie după ce a promovat pe rețelele de socializare o aplicație prin care femeile ar putea câștiga până la 3.000 de dolari, furnizând videoclipuri pentru platforma de editare video Likee. Autoritățile au considerat gestul ei ca un îndemn pentru tinerele femei de a vinde sex online.

Videoclipuri indecente pe social media

La fel a pățit și Mawada al-Adham, în vârstă de 22 de ani. Ea are peste două milioane de urmăritori și a fost acuzată că a publicat fotografii și videoclipuri indecente pe social media. Tânăra a fost arestată în mai. În Egipt postările în mașini scumpe sau un dans în bucătărie pot fi considerat provocatoare, potrivit Sky News.

După arestarea celor două tinere au mai urmat alte trei influencerițe, care au fost condamnate luni, 28 iulie. Acesta au fost acuzate că le-au ajutat pe Hossam și Al-Adham să-și gestioneze conturile de pe rețelele de socializare, potrivit procuraturii publice. În urma acestor cazuri parlamentarii egipteni au cerut guvernului să suspende aplicația TikTok, spunând că ”promovează nuditatea și imoralitatea”.

Adauga un comentariu