National

Premierul Ciucă consideră exploatarea gazelor naturale la Marea Neagră un obiectiv esențial pentru obținerea independenței energetice

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ciucă consideră exploatarea gazelor naturale la Marea Neagră un obiectiv esențial pentru obținerea independenței energetice
Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre renunțarea la cota unică și trecerea la impozitarea progresivă, dar a refuzat să ofere detalii

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a declarat astăzi, 17 mai, că începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră este un obiectiv esențial în demersul de a obține independența de aprovizionare față de gazul rusesc.

„Pentru români, este un obiectiv esenţial, în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc”, a declarat Nicolae Ciucă.

Legea offshore va seta un cadru predictibil și stabil pentru investitori

Premierul a mai transmis că Guvernul încurajează investițiile din sectorul energetic, iar România se numără printre statele europene care sunt capabile să își gestioneze, în mare parte, capacitatea de gaze naturale necesare pentru consumul intern.

„Noua lege offshore, pe care am iniţiat-o la nivelul Coaliţiei de guvernare şi care va fi adoptată curând, creează un cadru predictibil şi stabil investitorilor”, a afirmat prim-ministrul.

România are șanse să devină exportator de gaze naturale

Nicolae Ciucă a transmis că România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, pentru că țara noastră poate oferi un echilibru între interesele statului și cele ale mediului privat.

„Oferind un echilibru între interesele statului şi cele ale mediului privat, România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, după dezvoltarea exploatărilor de gaze la Marea Neagră”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu acționarul companiei Black Sea Oil&Gas

Premierul a avut marţi o întâlnire, la Palatul Victoria, cu Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas.

La rândul lor, reprezentanţii companii Black Sea Oil&Gas au anunţat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual.

Adauga un comentariu