Actualitate

Primul referendum pentru demiterea unui primar din România

Publicat: 03 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul referendum pentru demiterea unui primar din România
Inițiatorii referendumului îl acuză pe edil că nu îi pasă deloc de dezvoltarea comunei, deși este de 16 ani în vârful administrației locale

Duminică, 19 iunie 2022, va avea loc primul referendum organizat vreodată în România în scopul demiterii unui primar. Referendumul va avea loc în comuna Dumbrăvița, din județul Brașov. Membrii USR din localitate au adunat deja peste 1.100 de semnături din partea cetățenilor.

Aceștia îi îndeamnă pe locuitorii comunei să participe la referendum și să voteze pentru demiterea actualului primar al localității, Popa Zachiu (PNL). Inițiatorii referendumului îl acuză pe edil că nu îi pasă deloc de dezvoltarea comunei, deși este de 16 ani în vârful administrației locale, fiind la al cincilea mandat.

„De prea mult timp, comuna Dumbrăvița este lăsată la voia întâmplării. Nu avem drumuri, nu avem canalizare, serviciile publice sunt aproape inexistente, nu avem creșă, nu avem un parc sau locuri de joacă decente, condițiile din grădinițe și școli sunt deplorabile”, se arată în comunicatul membrilor USR Dumbrăvița

Membrii partidului USR, dezamăgit de activitatea primarului

În comunicatul membrilor USR, se arată că actualul primar nu a fost suficient de competent în 16 ani în care a deținut funcția de edil.

„Cât de multe ar fi putut face actualul primar în acești 16 ani putem să ne imaginăm uitându-ne la alte comune, precum comuna Ciugud, unde consilierii noștri locali au fost în vizită. Avem modele de succes pe care le putem prelua, comune administrate cu competență, responsabilitate și simțul datoriei față de cetățeni și comunitate. Trebuie doar să avem un primar care să își dea interesul,” au transmis membrii USR Dumbrăvița, prin intermediul unui comunicat.

În februarie, Agenția Națională de Integritate a constatat că primarul Popa Zachiu a fost în stare de incompatibilitate în perioada 04 octombrie 2016 – 08 septembrie 2020, întrucât a deținut calitatea de membru în C.A. al Grădiniței cu Program Normal Dumbrăvița, consiliu din a cărui componență a făcut parte și cumnata persoanei evaluate, director al unității de învățământ.

Adauga un comentariu