National

România va deveni un model de studiu pentru străini! Nimeni nu înţelege de ce românii nu se vaccinează: Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume

Publicat: 18 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România va deveni un model de studiu pentru străini Nimeni nu înţelege de ce românii nu se vaccinează Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume
România are, la acest moment, una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană

Rata mică de vaccinare din România i-a pus pe gânduri pe străinii care văd în țara noastră un model de studiu. Laura Ghibu, un medic roman care s-a stabilit în Suedia susţine că fenomenul antivaccinist din România va fi studiat de către străini.

Aceasta afirmă faptul că cercetătorii străini nu îşi explică de ce romanii nu acceptă vaccinul şi nu îi dau o logică acestei chestiuni.

Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, crede că România va fi model de studiu pentru străini

Ironia stă în faptul că medicul Laura Ghibu susţine că, tocmai teama de a nu fi cobai şi de a nu ne vaccina, va transforma România într-o țară cobai care va fi studiată drept un model pentru străini. Colegii medici din Suedia i-au transmis Laurei faptul că este ceva unic la nivel de Uniune Europeană ca o țară să nu accepte datele ştiinţifice:

”Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. – ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată.

Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat medicul Laura Ghibu, la Digi24.

România ar putea deveni un laborator pentru cercetătorii străini

Specialiştii din Suedia nu văd deloc într-o manieră pozitivă datele care din România. De altfel, țara ar putea deveni un laborator de studii pentru cercetătorii străini

”Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”, a mai declarat medicul.

Raed Arafat consideră că mesajele antivaccinare au fost mai vizibile decât cele provaccinare

Recent, Raed Arafat a precizat faptul că eșecul campaniei de vaccinare se poate găsi în faptul că pe reţelele de socializare, mesajele antivaccinare au fost net mai vizibile decât cele provaccinare. De altfel este trist faptul că oamenii care răspândesc mesaje false nu au pregătire de specialitate:

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunță împotriva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a spus Raed Arafat.

Acest lucru vine și în contextul în care tocmai premierul Florin Cîțu a declarat că de la bugetul de stat nu s-a investit niciun leu pentru campania de vaccinare. Acest lucru putând fi o problemă la nivel de percepție publică.

Adauga un comentariu