Actualitate

Stenograme. Cum s-a decis majorarea pensiilor cu 12,5%

Publicat: 22 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Stenograme. Cum s-a decis majorarea pensiilor cu 125
Stenograme. Cum s-a decis majorarea pensiilor

Antena 3 CNN a prezentat stenogramele din ședința în care coaliția a decis majorarea pensiilor cu 12,5%.

„Marcel Ciolacu: 11,92% are un sens. Închizi 40%. Și vii apoi cu ajutoare astfel încât celor cu pensii mai mici să le crească cu mai mult de 15%.

Lucian Bode: Noi am zis, totuși, că trebuie să crească cu 15%. Am urmat o linie.

Marcel Ciolacu: Ați urmat linia după ce a ieșit președintele… Până atunci îi cereați demisia lui Budăi.

Dan Motreanu: Propunerea PNL este de 15%!

Sorin Grindeanu: Pensii mai mici de 3000 de lei înseamnă că ajutoarele se duc la aproximativ la 4 milioane dintr-un total de 4,7 milioane de pensionari.

Adrian Câciu: Știți cât este impactul la 15%?

Nicolae Ciucă: Domnilor, vă propun 12,5% și ajutoare one off”.

Adrian Câciu a calculat impactul bugetar la 17,5 miliarde de lei

Ulterior, în cadrul ședinței, Adrian Câciu a calculat impactul bugetar la 17,5 miliarde de lei și a dat asigurări că se pot găsi bani pentru a acoperi această sumă.

În acel moment, liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat de acord cu premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă i-a sugerat premierului Nicolae Ciucă acest procent, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că „nu a sugerat așa ceva”.

„Nu vreau să mai pun nici gaz pe foc, nici altceva. Eu salut maturitatea politică a celor doi lideri, în speță Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ignor partea cu demisiile, nu e important Marius Budăi în această ecuație, sunt importanți părinții și bunicii noștri și eu cred că varianta aleasă este una corectă, este viziunea Partidului Social Democrat prezentată încă de la sfârșitul lunii august.

Am vorbit atunci de o majorare de cel puțin 10% și de aceste măsuri de sprijin. Noi am optat pentru această variantă, suntem cu toții și știm că nu doar România este într-o situație complicată. Și de aceste intervenții sunt afectați în mod pozitiv peste 4 milioane de pensionari”, a explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Adauga un comentariu