Actualitate

Test de sarcină bazat pe salivă, dezvoltat în Israel. Când ajunge în farmaciile din Europa

Publicat: 08 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Test de sarcină bazat pe salivă dezvoltat în Israel. Când ajunge în farmaciile din Europa
Test de sarcină bazat pe salivă, dezvoltat în Israel. În 2023 va ajunge în farmaciile din Europa

Un test de depistare a sarcinii la domiciliu, bazat pe salivă şi dezvoltat în Israel, urmează să fie lansat în Europa şi în alte pieţe începând de anul viitor, au anunţat marţi reprezentanţii producătorului său, citaţi de DPA.

SaliStick este un test de sarcină care a fost dezvoltat de un start-up din Israel, Salignostics, este primul test rapid din lume pentru depistarea sarcinii cu ajutorul salivei.

Noul test va ajunge în farmaciile din Europa, Africa de Sud şi Israel în primul trimestru al anului 2023.

„Produsul este foarte simplu, uşor de folosit şi oferă rezultate precise în doar câteva minute”, au declarat reprezentanţii companiei Salignostics.

Acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii

Producătorii testului de sarcină susțin că acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii la domiciliu cu ajutorul salivei, în loc să folosească urina, aşa cum se întâmplă în cazul testelor tradiţionale. Noul test reuşeşte acest lucru prin depistarea în salivă a unui hormon de sarcină.

Potrivit producătorului său, testul poate fi utilizat încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual.

Potrivit datelor preliminare, testul are o sensibilitate de 95% şi o specificitate de 97%. Sensibilitatea arată cât de bine detectează testul o sarcină. Specificitatea se referă la cât de multe femei care nu sunt gravide sunt recunoscute ca atare de un test, scrie Agerpres.

Cinci semne ce te anunță că ești gravidă, înainte de a face testul 

Înainte de a face un test de sarcină, puteți fi atente la unele semne pe care corpul le transmite. Acestea vă pot spune că este posibil să fiți însărcinată. Desigur, pentru a fi 100 la sută sigură, va trebui să faceți și analizele la medicul specialist pentru a înlătura orice dubiu. Un simptom frecvent este viroza intestinală. Când observi că nu îți mai trece și ai în continuare grețuri, este posibil să fie din cauza faptului că ai rămas gravidă. Cel mai evident semn este lipsa menstruației. Dacă aceasta întârzie să apară poate ar fi cazul să faci un test de sarcină. Un alt semn sunt emoțiile ce te copleșesc. 

Devii mult mai sensibilă din cauza hormonilor și până și cele mai mici probleme te pot face să îți pierzi cumpătul. Dacă observi că secrețiile și-au schimbat textura este posibil să fie din cauza nivelului de progesteron. Acestea pot apărea încă din prima lună. Sensibilitatea la mirosuri este este un alt semn pe care organismul încearcă să vi-l transmită. Dacă până acum nu erai deranjată de anumite parfumuri sau de mirosul unor mâncăruri, este posibil ca acum unele dintre ele să îți provoace greață. 

Adauga un comentariu