Actualitate

Trafic blocat pe Transfăgărășan din cauza căderilor de pietre

Publicat: 20 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trafic blocat pe Transfăgărășan din cauza căderilor de pietre
Trafic blocat pe Transfăgărășan din cauza căderilor de pietre

Circulaţia pe Transfăgărăşan este blocată în urma unor căderi de pietre de pe versanţi în zona localităţii Arefu, din judeţul Argeş, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, blocajul s-a produs la kilometrul 97+200 m. Nu au fost înregistrate victime.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş informează că traficul în zonă este blocat pe ambele sensuri şi se intervine în prezent pentru degajarea drumului.

Zona unde au căzut sute de pietre, unele din dimensiuni considerabile, este aproape de barajul Vidraru. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri.

„În dimineața de vineri, 20 ianuarie 2023, în jurul orei 5, s-a produs alunecarea pe Transfăgărășan la km 97+ 250, blocând total drumul cu stânci și copaci. Am adus utilajele în maximum 20 minute, mai întâi un încărcător, după care am adus încă unul mai mare și două camioane. În prezent se lucrează intens și avem pe drum încă un excavator de mare capacitate pentru înlăturarea unor stânci de mare greutate. Momentan, drumul este blocat la locul alunecării, unde se lucreză intens pentru a elibera o bandă ca să se dea drumul la trafic”, a precizat pentru ”Adevărul” Gheorghe Mihăiţă, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti.

Adauga un comentariu