Coronavirus

Trei noi alerte pentru măști neconforme identificate în România

Publicat: 03 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei noi alerte pentru măști neconforme identificate în România

Trei noi alerte pentru măști neconforme au apărut în Sistemul de alertă rapidă, totalul urcând la 56 de dispozitive, anunță InfoCons. Prima alertă a fost transmisă în data de 28 aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măști, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști, cea de-a treia alertă în data de 22 mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de măști, cea de-a patra alertă în data de 29 mai 2020 pentru alte 15 tipuri de măști, cea de-a cincea alertă în data de 05 iunie 2020 pentru alte 7 tipuri de măști, cea de-a șasea alertă transmisă în data de 19 iunie 2020 pentru alte 2 tipuri de măști și cea de-a șaptea alertă emisă în data de 26 iunie 2020.

Numărul măștilor de protecție neconforme ajunge la 56

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.500 de lei.

Alte 420 de cazuri de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 420 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 28.166. De asemenea, 21 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.708. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 224 de pacienţi.

Avertismentul OMS: Pandemia de coronavirus continuă să se agraveze

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că pandemia continuă să se agraveze în lume, în special în Statele Unite unde un nivel record de cazuri a fost atins miercuri, peste 50.000 de persoane contaminate confirmate într-o zi, scrie AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că pandemia continuă să se agraveze în lume, în special în Statele Unite unde un nivel record de cazuri a fost atins miercuri, peste 50.000 de persoane contaminate confirmate într-o zi, scrie AFP.

Aceste noi infecţii ridică numărul total de cazuri depistate pe teritoriul american la 2,7 milioane, dintr-un total de 10,6 milioane la nivel mondial până în prezent.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 500.000 de oameni

De la apariţia sa acum şase luni în China, Covid-19 a provocat moartea a 514.803 de morţi pe planetă, potrivit unui bilanţ al AFP.

De o săptămână, numărul contaminărilor depăşeşte 160.000 pe zi, potrivit OMS. Şi „60% dintre toate cazurile de Covid-19 recenzate până în prezent au fost semnalate în cursul lunii trecute”, a subliniat miercuri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Este nevoie de distanţare, testare şi izolare

„Cea mai bună manieră de a ieşi din această pandemie este de a acţiona la nivel global”, a declarat el, recomandând încă o dată regulile de distanţare, testare şi izolarea cazurilor, plasarea în carantină persoanelor bolnave şi purtarea măştii.

Odată cu deschiderea sezonului turistic estival, numeroase ţări încearcă, în ciuda acestei evoluţii îngrijorătoare, să limiteze deficienţa considerabilă pentru sectorul turistic şi cele care depind de acesta: ar putea fi între 1.200 şi 3.300 de miliarde de dolari pierderi, potrivit ONU.

Uniunea Europeană, unde epidemia s-a oprit în ciuda unor focare, în special la Lisabona, şi-a redeschis miercuri frontierele. A autorizat zborurile din 14 ţări pe toate continentele, precum şi din China cu rezerva privind zborurile dinspre ţara asiatică.

Adauga un comentariu