Actualitate

Un avion a fost scos de pe pistă din cauza vântului puternic. Evenimentul nu s-a soldat cu pagube materiale

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un avion a fost scos de pe pistă din cauza vântului puternic. Evenimentul nu s-a soldat cu pagube materiale
Un avion a ieșit de pe pistă, în timpul manevrelor de întoarcere

Din cauza rafalelor puternice de vânt, un avion a fost scos de pe pistă, în timpul manevrelor de întoarcere. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu pagube materiale sau răniți. Rafalele de vânt au atins viteza de 145 de km/h.

În restul țării, acest fenomen meteorologic a făcut pagube însemnate: autoturisme distruse, acoperișuri smulse și copaci doborâți. La Iași, a fost nevoie de intervenții speciale în diferite zone ale orașului.

Un avion a fost scos de pe pistă de vântul puternic

În ultimele ore, România a fost răvăşită de rafalele de vânt extrem de puternic. În unele zone,acestea au atins chiar şi peste 145 de kilometri pe oră, viteză de uragan. Acest fenomen meteorologic a făcut pagube însemnate: acoperişuri de bloc smulse şi trântite pe maşini, copaci doborâţi care au distrus autoturisme, accidente, ba chiar şi un avion împins de pe pistă.

Traficul aerian a fost afectat de vântul puternic, fapt pentru care două avioane au fost redirecționate la Timișoara.

O a treia aeronavă, operată de o companie low-cost, a fost în pericol să iasă de pe pistă, în timpul unei manevre de întoarcere. Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui a declarat că nu există pagube materiale sau victime.

„Având în vedere că a întors pe pistă contrar condiţiilor meteo, a ieşit puţin în lateralul pistei.

Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut de suferit”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt ISU Vaslui.

Intervenții speciale pe raza orașului Iași

În dimineața de marți, 18 ianuarie 2022, rafalele de vânt au creat probleme în municipiul Iaşi. Un copac de dimensiuni mări a fost rupt de vânt şi a avariat un autoturism marca Audi.

„Potrivit unei informări emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din 17 ianuarie 2022, de la ora 16.00, până pe 18 ianuarie 2022, la ora 20.00, și Municipiul Iași se află sub o avertizare meteorologică COD GALBEN de intensificări ale vântului, care atinge 65 – 70 km / h și pe arii restrânse chiar 85 km / h. În Municipiul Iași nu au apărut probleme majore.

Un incident a fost semnalat în cursul nopții pe strada Orientului, nr. 21, unde un copac a fost doborât de rafalele de vânt și a avariat două autoturisme. La fața locului au intervenit echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, care au îndepărtat copacul, precum și echipajele Poliției Locale Iași, care au restricționat circulația pe parcursul intervenției.

În cursul acestei dimineți echipele Servicii Publice SA au intervenit pe strada Mănăstirii (un copac căzut pe spațiul verde), șoseaua Albineț (un copac căzut pe carosabil), șoseaua Tudor Neculai (un arbore care a avariat un semn de circulație) și aleea Ghica Vodă (un copac prăbușit pe spațiul verde). Municipalitatea intervine prompt pentru remedierea problemelor cauzate de vânt și face apel la ieșeni ca în perioada de avertizare meteorologică să își asigure bunurile”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

A fost nevoie de intervenții speciale în zona aeroport, Copou și Tătărași

„În urma rafalelor puternice de vânt din noaptea trecută am fost nevoiți să intervenim in diferite zone ale orașului cum ar fi: zona aeroport, Copou , Tătărași, etc..
Vom continua intervențiile pe tot parcursul zilei”, a transmis primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Adauga un comentariu