International

Un virus asemănător cu coronavirusul este prezent în China. Ce este hantavirusul

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un virus asemănător cu coronavirusul este prezent în China. Ce este hantavirusul

Un om a fost găsit mort în China din cauza unui virus asemănător cu coronavirusului.

Corpul unui bărbat care a murit în China a fost testat pozitic de hantavirus, conform raporturilor locale. Bărbatul din provincia Yunnan mergea în provincia Shandong pentru a munci, într-un autobuz închiriat.

În acelaşi autobuz se mai aflau încă 32 de persoane, care au fost şi ei testaţi, la rândul lor, după cum scrie Global Times China.

Veştile vin în momentul în care întreaga lume se lupta cu pandemia de coronavirus, iar moartea bărbatului testat pozitiv cu hantavirus a început să ridice semne de întrebare.

Conform Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor, hantavirusurile sunt o familie de virusuri care este propagată de roatoare şi pot produce diferite boli oamenilor. Virusul nu se poate lua pe cale aeriană şi poate fi luat dacă oamenii iau contact cu urină, materiile fecale sau saliva rozătoarelor şi mai puţin frecvent, dacă sunt muşcaţi de o gazdă infectată.

Un om de 28 de ani din Marea Britanie a fost infectat în 2012 cu hentavirus, conform NHS Wales, şi a fost internat după ce a făcut febră 4 zile, vomita şi avea dureri de cap puternice. Bărbatul a fost externat după 52 de zile în spital,

Simptomele hentavirusului sunt: febră, frisoane, dureri de corp, dureri de cap, greaţă şi vomă, dureri abdominale, iritaţie, tuse seacă urmată de dificultăţi de respiraţie.

Adauga un comentariu