Actualitate

Vasile Dîncu a discutat cu secretarul Apărării SUA despre creșterea numărului de militari din România

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vasile Dîncu a discutat cu secretarul Apărării SUA despre creșterea numărului de militari din România
Vasile Dîncu a transmis pe pagina sa de Facebook ce a discutat cu reprezentantul SUA

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a purtat astăzi, 18 aprilie, o discuție telefonică cu secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III.

Cei doi oficiali au atins subiectul situației de securitate din regiunea Mării Negre, precum și cel referitor la operaționalizarea grupului de luptă aliat din România.

Conform Ministerului Apărării Naţionale (MApN), agenda de discuţii a inclus subiecte de actualitate pentru cooperarea dintre cele două state, cu accent pe evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina şi eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic, precum stadiul şi operaţionalizarea grupului de luptă aliat din România.

Vasile Dîncu a transmis pe pagina sa de Facebook ce a discutat cu reprezentantul SUA

Ministrul Apărării Naționale a transmis, pe pagina sa personală de Facebook, că a discutat cu oficialul american despre cooperarea dintre România și SUA, punând accent pe evoluțiile situației de securitate din regiunea Mării Negre.

„Discuția noastră a inclus subiecte de actualitate pentru cooperarea dintre România și SUA, dar a avut în centrul ei evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina şi eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic. Nu în ultimul rând am vorbit în detaliu despre stadiul şi operaționalizarea grupului de luptă aliat din România”, a transmis ministrul Dîncu.

România este recunoscătoare Statelor Unite pentru sprijinul oferit

În aceeași postare, Vasile Dîncu a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru angajamentul și contribuția consistentă pe care o au în vederea asigurării securității flancului estic al NATO.

„Am mulțumit SUA pentru angajamentul și contribuția consistentă pe care o au în vederea asigurării securității flancului estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre; repoziționarea Batalionului Stryker, dislocarea unor aeronave F-16 și F-18 pentru consolidarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită în România, fiind doar câteva exemple concrete ale solidității relației transatlantice”, a explicat ministrul Apărării.

Ucraina rămâne un subiect de îngrijorare pentru națiuni

Cei doi oficiali și-au exprimat îngrijorarea față de situația actuală din Ucraina și au discutat despre sprijinul umanitar, care este necesar de oferit țării invadate de Rusia.

„Pe durata discuțiilor, ne-am exprimat amândoi îngrijorarea față de situația actuală din Ucraina și am reiterat condamnarea fermă a conflictului, a crimelor comise la Bucea și în alte localități din țara vecină, pentru care Rusia poartă întreaga răspundere. Totodată, am discutat despre sprijinul umanitar atât de necesar pentru Ucraina, dar și despre necesitatea coordonării acţiunilor în asigurarea asistenţei acestuia.

Nu în ultimul rând am vorbit despre relația excelentă dintre SUA și România și am convenit să continuăm contactele și cooperarea, în plan bilateral și la nivel aliat, pentru consolidarea semnificativă și durabilă a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic și adoptarea unor decizii importante în acest sens”, a încheiat Vasile Dîncu.

Adauga un comentariu