Actualitate

Vladimir Putin a semnat decretul de mobilizare a rușilor. Ce înseamnă acest lucru?

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Vladimir Putin a semnat decretul de mobilizare a rușilor. Ce înseamnă acest lucru
Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a populației

Vladimir Putin a anunțat că a semnat decretul de mobilizare parțială a populației. Vizați de semnarea acestui decret sunt rezerviștii, ofițerii care au experiență fabuloasă în războaie. Liderul de la Kremlin a reluat povestea dezanificării din Ucraina, spunând că ucrainienii torturează populația civilă cu origini rusești.

În discursul său, Vladimir Putin a anunțat că occidentul șantajează nuclear Rusia, iar autoritățile de la Moscova vor lua toate măsurile ca să asigure suveranitatea statului. Acesta nu s-a ferit să sublinieze că statul va recurge la orice armă capabilă să pună capăt așa spusului șantaj.

Vladimir Putin a semnat decretul de mobilizare a rușilor

Vladimir Putin a anunaț că pe data de 21 septembrie 2022 a semnat decretul de mobilizare parțială a rușilor. Acest lucru presupune ideea de a veni la arme a veteranilor de război, a ofițerilor aflați în rezervă și a oamenilor care au experiență în război. Vladimir Putin a declarat faptul că este de acord cu referendumurile din Herson și Donețk și îi îndeamnă pe oficialități să asigure condițiile de desfășurare militare pentru ruși. Liderul de la Kremlin a subliniat că, odată cu mobilizarea parțială a populației, vor fi alocate resurse suplimentare de tehnică pe frontul din Ucraina. Acesta a reiterat efortul rușilor de a combate neonaziștii din Ucraina ( continuă aceeași idee absurdă de la începutul războiului) și explică faptul că cei recrutați vor avea beneficii și contracte conform legilor aflate în vigoare:

 Ucrainienii folosesc drone pentru a ataca zonele de graniță. Avioanele fac misiuni de recunoaște, iar Bruxelles și Casa Albă vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica. Acum vorbim și de un şantaj nuclear. Centrala nucleară de la Zaporojie. Există o posibilitate să se folosească armele nucleare împotriva Rusie. Nu vom permite astfel de tratamente. Trebuie să le amintim că țara noastră au diverse arme de distrugere și avem componente care sunt mai mai avansate decât cele NATO. Vom folosi toate mijloacele noastre. Vom face acest lucru, chiar dacă încearcă să ne șantajeze nuclear. În istoria noastră poporul i-a oprit pe toți cei care au încercat să atace patria mamă.

Vladimir Putin a mai declarat faptul că occidentul trimite arme cu rază lungă în Ucraina, iar granițele Rusiei sunt atacate de ucrainieni, iar avioanele ucrainiene desfășoară deja misiuni de recunoaștere care încalcă teritoriul Rusiei.

Occidentul blochează orice independență a Rusiei

Vladimir Putin a reiterat ideea că Occidentul dorește să blocheze orice independență a Rusiei. Acesta a declarat că Rusia se simte amenințată şi că în istoria statului au fost numeroase bătălii câștigate împotriva celor care au atacat ”patria mamă”:

„Pentru a-și forța voința în moduri brutale asupra altor oameni. Scopul Occidentului este de a slăbi și de a distruge, ei spun asta în mod deschis”.

El continuă să spună că „scopul principal” de „eliberare” a oamenilor din regiunea Donbas „rămâne fără schimbare”. Puţin adaugă că „sprijină” oamenii care doresc să organizeze referendumuri în zonele Ucrainei controlate de ruși.

„Vom face tot ce putem pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor”, spune el.

Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporizhzhia au anunţat marţi planuri pentru referendumuri. Așadar, Vladimir Putin anunță mobilizarea parțială a oamenilor, lucru ce ar duce la o escaladare a conflictului din Ucraina.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu