Alarmă de incendiu la un mare spital din România. E vorba de Spitalul Județean din Timișoara.

Zeci de pompieri au ajuns la fața locului și încearcă să afle de unde provine mirosul. Pompierii încearcă să afle dacă este vorba despre o alarmă falsă sau dacă există pericol de incendiu.

Potrivit primelor informații, la fața locului se află 25 de pompieri.

În aceste momente pompierii încearcă să afle dacă este vorba despre o alarmă falsă sau dacă există pericol de incendiu. Până în prezent nu au găsit sursa mirosului de plastic ars.

Un apel la 112 a anunțat că miroase a plastic încins

Răul Pătrașcu, manager Spitalul Județean Timișoara, a spus,la Antena 3, că a cerut pompierilor să nu lase niciun loc neverificat. Situația ar putea fi critică mai ales că unitatea spitalicească e la capacitate maximă.

”Un apel la 112 a anunțat că miroase a plastic încins, din fericre colegii de la ISU s-au prezntat foarte rapid, au făcut verifcari detaliate. Le-am cerut celor de la ISU și medicilor să nu lase niciun colțișor neverifcat pentru că luam în serios aceste alarme într-un spital plin la capacitate maxima. Din fericire până acum nu s-a găsit nicio nergeula și nu e niciun pericol”, a spus acesta.

De le ce ar fi pornit totul

El a susținut că s-au verifcat tuburile de CO2 și aparatele. Acesta a precizat că există și un zvon cum că personalul de pe una din secții ar fi prăjit pâine și în aceste momente se fac verificări.

„Din fericire a fost o situație care n-a escaladat, senzorii au funcționat iar în urmatatoarele zile vom avea detalii complete privind situația exacta de unde a plecat, daca a plecat de la un prăjitor vom deschide o ancheta și vom lua masuri în cazul celor care și au permis să facă așa ceva. Daca acesta este adevărul, consecințele vor fi drastice. E vorba de secție de chirurgie plastică și reparatorie a spitalului”, a spus Răul Pătrașcu.

El a mai arătat că nu s-a pus problema de evacuare a pacienților.