280 de fapte de luare de mită. Fostă şefă la Oncologie, trimisă în judecată

O doctoriţă a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după ce ar fi primit mită de la peste 280 de pacienţi sau de la membri ai familiilor acestora, au anunţat reprezentanţii Parchetului.

Potrivit sursei citate, aceasta – care este specialist oncolog – a fost trimisă în judecată în stare de control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

„Inculpata, în calitate de medic primar oncologie medicală în cadrul Ambulatoriului Oncologie Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022 – 19.01.2023, a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20.660 lei şi 750 euro) şi alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienţi sau de la aparţinătorii acestora”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au dispus, de asemenea, instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumelor de 470 euro şi 8.950 lei lei, ridicate de la doctoriţă în timpul percheziţiilor.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Hi everybody, hee every one iis sharing such know-how,
    so it’s good tto read thijs webpage, andd I used to goo to see this website daily.

  2. pe ei,justitiarilor! sa nu mai ramana unul:ori sa emigreze ori la puscarie. si o sa mergem la pirande,la vraci !!!
    halal justitie:a primit Doamna Doctor o felie de branza si un pachet de cafea… JENANT !
    ce mecanism diabolic au creat basescu si macoveica: indivizi platiti regeste din banul public pentru a ancheta niste gainarii-care tin mai mult de codul etic decat de cel penal. RUSINE !

  3. tanar medic absolvent de facultate in Vest, a vrut sa se angajeze in Romania. Ghiciti de ce nu a fost primit?? Iar acum pleaca, de unde a venit…
    Oare ce salariu ar trebui sa primeasca doctorii, unii, ca sa nu mai primeasca spaga?
    Din pacate si in meseria asta, multi veniti, putini alesi.
    Tot respectul, pentru DOCTORII FARA DE ARGINTI.

  4. spaga,mita,bacsisul,atentia TOATE fac parte din structura umana,din psihologia noastra. cunoasteti pe cineva care nu a primit nici-o atentie?! Carol al -II-lea nu avea buget,Biden nu are salariu,Sarkozy nu avea salariu,Helmuth Kohl nu avea salariu,Talleyrand nu avea salariu s.a.m.d. va insir mii de nume ale unor oameni celebri…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.