A discutat Bode cu omologul austriac. Iată și rezultatul!

O reuniune a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), după cea din decembrie, când Austria și Olanda au blocat intrarea României și Bulgariei în Schengen, a avut loc joi în Suedia. La reuniune a participat și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Bode a transmis pe Facebook că „în ceea ce privește relația cu Austria, am discutat cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, și sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut. Totodată, i-am cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spațiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil”.

„Am participat astăzi la Stockholm la secțiunea afaceri interne a Consiliului informal Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene.

Alături de miniștrii afacerilor interne din statele membre și partenerii europeni am abordat subiecte deosebit de importante pentru România și pentru Uniunea Europeană, precum combaterea criminalității organizate și reducerea migrației ilegale către UE și, evident, aderarea României la spațiul Schengen.
În dialogul cu partenerii europeni am adus în discuție subiectul care ne preocupă cel mai mult în momentul de față – aderarea României la spațiul Schengen. În context, am subliniat că România a îndeplinit și îndeplinește în continuare toate condițiile de aderare și am cerut soluționarea acestui dosar cât mai curând posibil.
Până la luarea deciziei de aderare, am transmis tuturor partenerilor europeni determinarea României de a continua implementarea la cele mai înalte standarde a tuturor condițiilor de aderare, așa cum au constatat partenerii europeni în cadrul celor 2 exerciții de evaluare voluntară din România.
În paralel, în perioada următoare, vom continua dialogul cu toți partenerii europeni, în special cu Comisia Europeană și Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene, pentru că aceasta este cea mai bună soluție pe care o avem în momentul de față pentru a conserva majoritatea covârșitoare de state care ne-au susținut și ne susțin în continuare.
De altfel, în ceea ce privește dialogul cu Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene, am avut o întrevedere foarte bună cu omologul meu suedez, Gunnar Strömmer, pentru a ne coordona demersurile în vederea continuării și finalizării acestui proces, context în care i-am cerut un plan concret pentru deblocarea dosarului Schengen în perioada următoare.
Mă bucur că Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene se va implica activ în favoarea României, extinderea spațiului Schengen fiind una dintre prioritățile anunțate.
Un prim pas important a fost făcut deja și apreciez decizia Președinției suedeze a Consiliului Uniunii Europene de a demara de îndată consultări cu toți partenerii europeni în vederea identificării modalităților concrete de a debloca acest dosar.
În ceea ce privește relația cu Austria, am discutat cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, și sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut.
Totodată, i-am cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spațiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil. Cu atât mai mult cu cât noile date prezentate la Stockholm de către agenția europeană FRONTEX confirmă încă o dată că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani”, este mesajul postat de Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

 


 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

17 Comentarii

  1. Ciucă, iar te ții de cioace, nu vezi mizeria /
    N-ai găsit decât pe Bode să plece-n Suedia?

  2. A participat la…poze pentru a se lauda, analfabetul cu diploma falsa(copiata prin furt)

  3. Ori doctorul ori un militist subaltern a livrat acest text interesant doar prin multimea virgulelor total inutile. Baiatul asta este gangavit si atunci cand scrie?

  4. Austria ..O-da lui Bode

    I
    Austriaka mulge vaca.(Romania:))
    Vaca linge Austriaka
    Austriaka bate vaca.
    Vaca-mpunge Austriaka
    Austriaka-mpuşcă vaca!

    Morala:
    Ce făcuşi, fă Austriaka?
    Uite, nu mai este vaca

    (dupa „De dragoste animalieră -de Emil Brumaru)

    PS: Dr.Bode daca-i dadeai un cap un gura austriacului, erai mai castigat
    Afara cu Jaful Austriac din Romania

  5. Ia sa fi spus austriecilor ca Romania blocheaza noua politica a migratiei ilegale spre U.E. marota pusa acum pe masa JAI. Nu votam ! Sa vezi cum se schimba situatia…veneau ei sa ne ceara sa intram in Sh. Ceea ce debiteaza Bode sunt doar bla,bla-uri si minciuni. La fel Iohanis(cel care de fapt ii cere lui Bode sa faca sluj).

  6. Prostia nu doarme niciodată! Face copii. Ultimul mediatizat e Dr. Bode. Iohannis al cui copil o fi?!

  7. Milogule ! Asa se vorbeste , trebuia sa-l eviti pe rusofon si sa blochezi tot ce trebuia aprobat! Esti un doctor Milog !

  8. Au discutat prin semne, iar omologul austriac i-a aratat degetul mijlociu……[Rumburak]

  9. Iarasi un titlu inselator de articol ! Eu cind l-am citit eram sigur ca se dau si poze cu Bode cu ambele miini in ghips, in urma „discutiilor” cu austriecii …

  10. Penibil! Putem noi să așteptăm, mult și bine, ca Austria „să-și reconsidere poziția”. Nu zău? De ce ar face-o? In locul unui demers coerent, integrat, care să cuprindă analiza cauzelor eșecului de proporții, înregistrat în decembrie, suntem aburiți cu fraze de lemn, care nu spun nimic și produc și mai puțin. În locul unei strategii diplomatice se pune presiune doar pe goarna propagandistică. Măcar dacă ar avea decența sa tacă!

  11. Momentul respectiv ar fi fost bun intr-o comedie la teatru ,ar fi avut succes la public sa il privesti cum se exprima el ,ca sa se faca inteles de toti prezenti in sala.

  12. Milogeala cersetorilor din Romania continua! La cate tepe ne-au dat orice cretin ar intelege mesajul dar noi nu si nu continuam cu cersitul! Solutia era simpla vezi Ungaria si Viktor Orban care ameninta cu veto orice decizie a UE. Recent UE le-a blocat fondurile si ungurii au blocat fondurile pentru Ucraina. Asa se face daca esti om si nu vierme fara creier si demnitate.

  13. Râdem, râdem, dar românul doctor în științe, reprezentativul României anului 2023, pe ecranele îndreptate spre cele 4 zări este domnul Bode.

  14. Washington Examiner publica opinia unui analist politic potrivit caruia Turcia si Ungaria ar trebui suspendate din NATO pentru ca se opun intrarii Suediei si Finlandei in alianta militara.

    Pai daca la acel nivel atit se intelege democratia ca daca nu esti cu mine ar trebui sa fii pus deoparte, ma intreb , retoric desigur, de ce nu poate si Romania da cu pumnul in masa la Bruxelles si sa ceara suspendarea Austriei din Uniunea Europeana pentru refuzul de a ne accepta in Schengen ?

    Din pacate acolo ne reprezinta un neamt nu un roman !

  15. Academicianul Bode a înțeles din nou ce a putut, dar rămâne în funcție deși e un hot dovedit pentru că mai este un unflat cu epoleți care cu greu se poate exprima cu multe grade care ne dăm seama cum le-a luat și care și el e un mare academician , urmașii acdemicieniei elena Ceaușescu

  16. Rezultatele sunt nule. Dar daca se iubesc atat, sa isi ia o camera aia doi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.