A murit primul atlet care a alergat 100 de metri în mai puțin de 10 secunde

Sprinterul american Jim Hines, primul om care a alergat la 100 m în mai puțin de 10 secunde, a murit la vârsta de 76 de ani.

El a doborât recordul în 1968, când a înregistrat un timp de 9.9 secunde, cronometrat manual, la Campionatele din Statele Unite ale Americii (SUA).

Hines și-a doborât apoi propriul record la scurt timp după ce câștiga aurul la Jocurile Olimpice din 1968, unde un cronometru electronic din Mexico City l-a înregistrat la 9.95.

Recordul său a ținut aproape 15 ani până când Calvin Smith a înregistrat un timp de 9.93 în anul 1983.

Despre moartea lui Jim Hines a fost anunțat într-un comunicat al World Athletics. Organizația a spus că este „profund întristată” de această veste, potrivit BBC.

Hines s-a născut în statul Arkansas în 1946, dar a crescut în Oakland, California.

A avut o dragoste timpurie pentru sport, și anume baseball, dar a dat dovadă de un adevărat talent pentru sprinting în adolescență. El a urmat Universitatea de Sud din Texas, unde a alergat pentru echipa de pistă Tigers înainte de a concura în campionatele naționale și la Jocurile Olimpice.

Pe lângă faptul că a câștigat proba de 100 m la Jocurile Olimpice din Mexic, a făcut și parte din echipa de ștafetă a SUA 4×100 m, care a câștigat un aur.

Și-a încheiat cariera de sprint la scurt timp după Jocurile Olimpice și s-a alăturat NFL.

A petrecut trei ani în ligă, jucând pentru Miami Dolphins și Kansas City Chiefs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.